Avrasya Boat Show, 12 Şubat'ta kapılarını açıyor

Fuarda, toplam 300 milyon dolar değerinde deniz araçları ve ekipmanları sergilenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Dünyanın karada yapılan 2. büyük tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show bu sene 12-21 Şubat tarihleri arasında kapılarını meraklılarına açacak.
CNR Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avrasya Boat Show'un CNR Ekspo Fuarcılık tarafından, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğiyle 12-21 Şubat 2010 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirileceği hatırlatıldı.
Dünyanın karada yapılan 2. büyük tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show'da mavi suların incilerinin görücüye çıkacağı dile getirilen açıklamada, "Küçük, orta ve mega büyüklükte 200 teknenin görülebileceği Avrasya Boat Show'un sektöre 1 milyar dolarlık hareket getirmesi bekleniyor" denildi.
Açıklamada, toplam 300 milyon dolar değerinde deniz araçları ve ekipmanlarının sergileneceği fuara 250 firmanın katılacağı ve aralarında Azimut, Chris Craft, Northstar, Jeaneau, Benetau, Princess, Absolute, Dominatör, Searay, Marquis, Rockharbour, Elan, Alson, Baveria, Galeon, Bayliner, Meridien, Hanse, Sessa, Lberty, Larson, Stingray ve Rinker'in de yer aldığı çok sayıda markanın ürünlerinin denizseverlerin beğenisine sunulacağı ifade edildi.
CNR Expo Fuar Merkezi'nin 6 salonunda toplam 75 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda, tekne, yat, yelkenli, motor boat ve ekipmanlarının yer alacağı yaklaşık 2 bin ürün sergilenecek.
'İtalyan Deniz Mücevheri' de fuarda sergilenecek
İtalya'nın en önde gelen tekne üreticilerinden Sessa'nın tüm dünyada merakla beklenen C52, C46 ve C38 modellerinin de Avrasya Boat Show'da sergileneceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Avrupa'da 'İtalyan Deniz Mücevheri' olarak tanımlanan Sessa böylelikle Türkiye'de ilk kez deniz tutkunlarına 'merhaba' diyecek. Sergilenecek Sessa'lar içerisinde en büyük tekne 15,90 metrelik boyu ile C52.
Sektördeki son yeniliklerin, görülebileceği bu dev organizasyonun en büyük teknesi 24,1 metre boyu ile Princess 78 MY. Princess'i, 22,18 metre uzunluğu ile Squadron 70 izliyor.
Dünyaca ünlü Azimut – Benetti grubunun dünyada sadece Türkiye'de Sirena Marin tesislerinde ürettiği 38 ve 40S de fuarda tanıtılacak. Yurt dışına ihraç edilen her iki motoryatın fuarda büyük dikkat çekmesi bekleniyor.
Sirena Marine'in ilk yerli marka yelkenlisi 'Azuree' de ilk kez Avrasya Boat Show'da görücüye çıkacak. Yelkenli, İtalyan-Türk ortak tasarımı ile üretildi."
Bu konularda ilginizi çekebilir