Avea, gerçek ortamdaki ilk LTE uygulamasını yaptı
3G'nin bir sonraki adımı olan Long Term Evolution teknolojisi Nokia Siemens Networks ile gerçekleştirildi.
İSTANBUL - Avea, Nokia Siemens Networks ile birlikte Long Term Evolution (LTE) teknolojisi uygulamasını ticari baz istasyonları ve kullanıcı ekipmanlarını da kullanarak Ar-Ge Merkezinde gerçekleştirdi.
Avea teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan alınan izinle gerçekleştirilen LTE teknolojisi uygulamalarına ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avea olarak yatırımları müşterilerine fayda sağlayacak, onlara daha iyi hizmet verebilmeye katkıda bulunacak ve Türkiye'yi yeni teknolojilerle buluşturmaya imkan verecek doğrultuda yaptıklarını ifade etti.
Sahip oldukları Ar-Ge gücüyle 3G altyapısı, hatta 4G altyapısı üzerine ürünler geliştirdiklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:
"Bugün Avea, çekirdek şebekesini hem 2G hem de 3G için tamamı ile Next-Generation-Network (NGN) standardında, yani full-IP yapısına geçiren ilk operatördür. Bu yapı ile ileride beklenen LTE gibi teknolojilere hazır durumdadır. Sahip olduğumuz teknoloji gücü ile LTE teknolojisinde Türkiye'de öncü olacağız. Bunun için önümüzde her ne kadar uzun bir yol olsa da başından itibaren planlarımızı bu yeni teknolojiye göre yapıyoruz.
Bugün de Nokia Siemens Networks ile birlikte LTE teknolojisi uygulamalarını ticari baz istasyonları ve kullanıcı ekipmanlarını kullanarak gerçekleştiriyoruz. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen uygulamalarla gerçek ortamdaki uygulamaların sonuçlarında ciddi farklılıklar olabiliyor. Bu tarz yanılmaları ortadan kaldırmak için laboratuvar ortamı değil, gerçek ortam kullandık."
Nokia Siemens Networks Avea Müşteri Grubu Direktörü Ersin Demirbaş ise LTE teknolojisinin daha fazla hız, kapasite ve verimliliğin yanı sıra "Flexi Baz İstasyonu" sayesinde de önemli maliyet avantajları sağladığını, Nokia Siemens Networks'ün teknoloji ve çevre ödülü kazanmış "Flexi Baz İstasyonu"nun ayrıca çevreye duyarlı yapısıyla doğanın korunmasına da katkıda bulunduğunu söyledi.