Atatürk'ün İstiklal Madalyası vesikası 30 Ağustos'ta ilk kez sergilenecek

Ankara'daki Kurtuluş Savaşı Müzesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Bayram kutlamaları kapsamında, 1. TBMM Binası'nda bulunan müzede 'İstiklal Madalyaları Sergisi' açılacak. Etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisine verilen İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika da ilk kez sergilenecek.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlama programı kapsamında TBMM'de de etkinlikler düzenlenecek.

30 Ağustos Cuma günü TBMM ön bahçede geçit töreni yapılacak. Tören öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği tarafından saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın icrası ve çeşitli marşlardan oluşan konser gerçekleştirilecek. TBMM'deki etkinliğin ardından kortej yürüyüşü düzenlenecek. 16 Türk Devleti bayrağı taşıyan Tarihi Saygı Bölüğü'nün de yer aldığı kortejin yürüyüşü, TBMM önündeki İnönü Bulvarı'ndan başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki 1. TBMM Binası önüne kadar devam edecek.

Kutlamalar kapsamında açılacak 'İstiklal Madalyaları Sergisi'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisine verilen İstiklal Madalyası'nı aldığına dair vesika da ilk kez sergilenecek.