Aslan evinde moral buldu

Süper Lig'in 12. haftasındaki zorlu karşılaşmada Galatasaray, Sivasspor engelini 2-1'lik skorla aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Galatasaray-Sivasspor maçı, 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

13. dakikada Galatasaray Burak Yılmaz'la öne geçti. Selçuk İnan, Aydın Karabulut'un kaptırdığı topu, Sivasspor savunmasının arkasına hareketlenen Burak'a gönderdi. Takım arkadaşının şık pasıyla kaleci Korcan'la karşı karşıya kalan Burak, plase vuruşla top ve kaleciyi ayrı taraflara yollayarak, takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0. 

Burak Yılmaz, attığı golle Süper Lig kariyerindeki gol sayısını 100'e çıkartarak "100'ler kulübü"ne girdi.

31. dakikada Sivasspor, skora denge getirdi. Sağ kanatta savunma arkasına atılan topa hareketlenen Burhan, son çizgiye inerek ortasını yaptı. Penaltı noktasına gelen topa yatarak vole vuran Djebbour'nun şutunda kaleci Eray'ın müdahalesi yetersiz kaldı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

36. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

39. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında orta sahada Sivasspor'dan Ümit Kurt, Burak Yılmaz'ı arkadan çekip düşürünce hakem Halis Özkahya, faul kararı vererek, Ümit'e sarı kart gösterdi. Daha önceki dakikalardan sarı kartı bulunan Ümit Kurt, ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.

Kalan dakikalarda iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu olmadı ve karşılaşma 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Burak Yılmaz "dalya" dedi

Süper Lig'de 12. sezonunu geçiren ve 7 farklı takımda forma giyen milli futbolcu, Sivasspor maçıyla çıktığı 192 karşılaşmaya 100 gol sığdırdı ve "dalya" dedi.

Lig tarihinde, Sergen Yalçın'ın ardından "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray formalarını giyen ikinci futbolcu olan Burak, 2011-2012 sezonunda Trabzonspor kadrosunda 33 golle, geride kalan sezonda ise Galatasaray formasıyla 24 golle gol krallığı yaşadı.

Burak Yılmaz, Süper Lig tarihinde "100'ler Kulübü"ne giren 35. isim oldu.

Türk futbolunda geride kalan 55 sezonda 4'ü yabancı toplam 34 futbolcu, Süper Lig'de 100 ve üzeri gol atmayı başardı.

Galatasaray Sivasspor galibiyetiyle moral buldu  

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki zorlu karşılaşmada Galatasaray, Sivasspor engelini 2-1'lik skorla aştı.

Özellikle ilk yarısı çekişmeli geçen maçta sarı-kırmızılı takımın gollerini 13. dakikada Burak Yılmaz ve 36. dakikada penaltıdan Selçuk İnan atarken, Sivasspor'un tek golü ise 31. dakikada Djebbour'dan geldi.

Ligin 12. haftasında 6. galibiyetine ulaşan Galatasaray, puanını da 22'ye çıkartmayı başardı. 

Son iki resmi maçında Kopenhag ve Fenerbahçe'ye yenilen Galatasaray, bugün Sivasspor karşısında aldığı 3 puanla moral buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka temsilcisi Kopenhag'a 1-0 ve Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen sarı-kırmızılı ekibin elde ettiği bu galibiyet, yine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki önemli Real Madrid karşılaşması öncesi takımda moralleri düzeltti.

Sivasspor'da 3, Galatasaray'da 1 futbolcu kırmızı kart gördü

Karşılaşmada hakem Halis Özkahya 4 kez kırmızı kartını çıkarırken, Sivasspor'dan 3, Galatasaray'dan da 1 futbolcu oyundan ihraç edildi.

Maçın ilk yarısında 21. dakikada Galatasaray'dan Dany Nounkeu, 39. dakikada da Sivasspor'dan Ümit Kurt ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın sonlarına doğru da Sivasspor'dan Costa 90. dakikada direkt, Cicinho da 90+2. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve oyun alanını terk etti.

Sarı-kırmızılı ekip, Sivas temsilcisiyle evinde oynadığı 9. karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı bildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısına katılan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini,Sivasspor ile oynadıkların karşılaşmanın zor geçtiğini belirterek, "Zor bir ekibe karşı oynadık. Zaten kolay geçmeyeceğini biliyorduk ama iyi oynayan bir Galatasaray vardı. 10 kişi kaldığımızda biraz sıkıntılar yaşadık ama onun haricinde iyi mücadele ettik" dedi.

Roberto Mancini, takımın ne zaman hazır olacağına yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Ben sihirbaz değilim, bir teknik direktörüm ve yeni gelen bir teknik direktörüm. Futbolcuları tanımak, kulübü tanımak için belli bir zamana ihtiyacım var. Diğer taraftan her zaman kazanamazsınız. Futbol her sonuca açık bir oyun, kaybedebiliyorsunuz da. Tabii önemli olan 3 puan. Mesela kaybettiğimiz Fenerbahçe ve Kopenhag maçlarında saha içinde iyi pozisyon alan ve takım oyununu oynayan bir Galatasaray vardı. Ancak tabi futbolda 3 puanı aldığınız zaman iyi konuşuluyor."

Sivasspor Teknik Sorumlusu Lopez

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez de "Gösterdiğimiz mücadeleden ötürü mutluyuz. Rakibimizden üstündük ama tuhaf bir şekilde galip gelemedik. Yine de iyi bir karşılaşma oynadığımız için mutluyuz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir