Askerliği 6 aya indireceğiz

CHP seçim startını verdi. Kılıçdaroğlu, "Kişi başına gelir 31 bin dolar olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda ekonomi politikalarına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırladıkları 3 boyutlu strateji ile her yıl yüzde 7 kalkınma hızını yakalayacaklarını, yine her yıl 800 bin kişiye istihdam yaratacaklarını söyledi.

Ekonomiyi sıcak paraya değil, üretene çalışana teslim edeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin 100. yılında yurt içi gayri safi milli hasılamızı 2,6 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kişi başına gelirimiz 31 bin 500 dolar olacak. İşsizlik oranını aşamalı olarak yüzde 6'ya kadar indireceğiz. Bizim hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılında ilk ona giren bir ülke olacağız. Kimsenin korkmadan düşüncelerini özgürce dile getirdiği bir ülke. Halkına hesap vermeyi onurlu bir görev sayan siyaset kurumu. Hedefimiz bu, bu hedefler için burada toplandık. Ne kadar baskı gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin baskıya direneceğiz özgürlüğü savunacağız" diye konuştu.

"Askerlik süresi 6 aya kadar inecek"

İktidarlarında, İşsizlik Sigortası Fonu'nu geliştireceklerini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Memur arkadaşlarımız bir şeyi unutmasınlar: Size grevli toplu sözleşme hakkını verecek adres CHP'dir. Çünkü biz örgütlü toplumdan yanayız, toplum örgütlü oldukça daha güçlü olur" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarlarında kademeli olarak askerlik süresini 6 aya kadar indireceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bedelli askerliği gündeme getiren biziz, bir sefere mahsus olarak bedelli askerlik için kanun teklifi verdik, çıkaracağız bunu. Askerlik süresini 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak 6 aya kadar indireceğiz, daha küçük ama daha profesyonel olacak.

Çocuğunuz üniversitede okurken yaz tatillerinde gidecek askerliğini yapacak mezun olunca da askerliği bitmiş olacak. Arzu eden de erkenden yapacak. Orduyu terörle mücadelenin dışına çıkaracağız. Ordu kışlasında onurlu görev yapacak."

"Cumhuriyetin savcıları olacak"

İktidarlarında siyasi ahlak yasasını çıkaracaklarını ve "yetimin hakkını yiyenlerin parlamentoya girmesinin önüne set çekeceklerini" belirten Kılıçdaroğlu, Siyasi Partiler Yasası'nı da değiştireceklerini bildirdi.

Milletin iradesinin parlamentoya tam yansıması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, millet iradesine kimsenin baraj koymaması gerektiğini söyledi.

Özel yetkili mahkemeleri kaldıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yargıyı bağımsız kılacağız. AKP'nin savcıları var, CHP iktidarında Cumhuriyetin savcıları olacak. Halkın iktidarında kapınızı sütçü çalacak, bir süt bırakacak bir de özgür bir gazete bırakacak" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir