Asıl özelliğimiz kârlı olmamız
Sompo Japan Sigorta Bireysel Teknik ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Şenol Ortaç, kurulduklarından bu yana sektör ortalamasından hızlı büyüyen bir şirket olduklarının altını çizerek, "Asıl özelliği kârlılık olan bir şirketiz" dedi.
Yakup SAYAR
İSTANBUL - Türk sigorta sektörüne Fiba Sigorta’yı alarak giren Sompo Japan, 2011 yılını sektör paralelinde bir büyüme ile tamamlamayı hedefliyor. Kurulduklarından beri sektör ortalamasından hızlı büyüyen bir şirket olduklarını ve asıl özelliklerinin ise kârlılık olduğunu belirten Sompo Japan Sigorta Bireysel Teknik ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Şenol Ortaç, "Bu bağlamda baktığımız zaman 2011 yılını da kârlı bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Sompo Japan Sigorta Bireysel Teknik ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Şenol Ortaç, Sompo Japan Sigorta olarak daha doğru sigortacılık, daha doğru fiyatlama, daha rekabetçi, daha teknolojik uygulamalar peşinde koştuklarını söyledi. "Teknolojiyi en iyi kullanan şirketlerden biriyiz"diyen Ortaç, şunları söyledi: "Acentelerimize en iyi hizmeti veren, onlara iyi para kazandıran ve onlar tarafından en kolay ulaşılan şirketlerden biriyiz. Bugüne kadar sahip çıktığımız değerlerimize, bundan sonra da sahip çıkarak öne çıkan şirketlerden biri olacağız."
Acentelerde rekabet eder hale geldi
Sektördeki yoğun rekabetin şirketleri olduğu kadar acenteleri yoğun bir şekilde etkilediğinin altını çizen Ortaç: "Bu yoğun rekabet acenteleri hizmet, ürün ve teknoloji alanlarında rekabet eder hale getirdi. Bu nedenle teknolojik olarak önde olan, ürün geliştiren ve iyi hizmet veren şirketlerin rekabette ve acente edinmede avantajları artıyor"dedi. Sektörde en çok şikâyet edilen husus olan kârsızlık problemini bir ölçüde doğal karşılamak gerektiğini ifade eden Ortaç, Türkiye’de önemli bir büyüme potansiyeli gördüğü için gelen yabancı sermaye gruplarının son yıllarda oldukça arttığına dikkat çekerek, "Bu yabancı sermaye grupları 10-15 yıl sonrası için pozisyonlanma ihtiyacı içinde pazar payı elde etmeye çalışıyorlar. Bunun da bedelini ödüyorlar" diye konuştu.
Hızlı ve kolay bir altyapımız var
Şirket olarak farklı ve yaratıcı fikirlere çok önem verdiklerine dikkat çeken Ortaç, "Oldukça hızlı ve kolay bir altyapımız olması ürünlerimizi geliştirme konusunda da oldukça hızlı ve esnek davranabilmemizi sağlıyor. Sahip olduğumuz teknoloji de buna müsait. Yeni ürünlerimizi oluştururken müşterilerimizden gelen geri dönüşleri, Türkiye ve dünya sigorta pazarındaki yenilikleri titizlikle izliyoruz. Ürünlerimizin sadece içeriği değil, erişilebilirliği ve kullanımı ile de ilgili mevcut yapımızı daha da geliştirmek için çalışmalarımız durmadan devam ediyor. İhtiyacı belirleyip ona hizmet eden pratik ürünler sunduğumuz için aldığımız geri dönüşler de oldukça olumlu oluyor" diye konuştu.
Japonya depreminin hasarı rezervden karşılandı
Japonya’da Mart ayında yaşanan deprem hasarlarının Sompo Japan’a çok olumsuz bir etki yaratmadığını belirten Şenol Ortaç, "Çünkü hem Sompo Japan’in deprem riskine karşı reasürans koruması mevcut hem de Japonya’da deprem sigortası çok yaygın değil, yüzde 23 seviyelerinde. Bu da toplam kayıp içinde 20 ile 30 milyar dolar arasında bir hasara denk geliyor. Hasarın bir bölümünü sigorta sektörü ödüyor, daha sonra devlet güvencesi devreye giriyor. Kamu ve özel sigorta sektörünün deprem riskine karşı ayırdığı 29 milyar dolarlık rezerv sigortalı hasarı karşılamakta yeterli oldu" dedi.