Aselsan ilk 50'yi hedefliyor

Şirket, 5 yıl içinde savunma sanayi alanında dünyanın ilk 50 şirketi arasında yer almayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - ASELSAN Stratejik Planlama, Analiz ve Değerlendirme Direktörü Baki Şensoy, 5 yıl içinde savunma sanayi alanında dünyanın ilk 50 şirketi arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübünce SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Şensoy, ASELSAN'ın faaliyetlerini değerlendirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın ASELSAN'ın en büyük hissedarı olduğunu belirten Şensoy, ASELSAN'ın şu an itibariyle dünyada savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmalar arasında ilk 100 arasında yer aldığını bildirdi.

ASELSAN'ın 5 yıllık planlarını anlatan Şensoy, satışların yüzde 20'sinin ihracattan oluşmasını hedeflediklerini belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde savunma sanayi alanında dünyanın ilk 50 şirketi arasında yer almayı hedefliyoruz. Önümüzde, geçmemiz gereken bir milyar dolarlık satış hedefi var. Bu, savunma sanayi açısından çok önemli. Bu ne demek? Yerli olarak yaptığımız özgün çözümlerimizin oranının Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyacı içinde belirli bir payı aşması demek aslında. Böyle baktığınızda ilk 50 firma arasına girmek de, bu açıdan önemli. İlk 50 arasında yer almanın belirli kriterleri var. Biz şimdi o kriterlerin birçoğunu sağlamış durumdayız. Biraz daha ilerleyerek o kriterlerin tamamını sağladığımızda dünyada da bir marka olmak yolunda önemli adım atmış olacağız" diye konuştu.

Şensoy, ASELSAN'da çalışan toplam personel sayısının 3 bin 790 olduğunu belirterek, çalışan sayısının yüzde 54'üne tekabül eden 2 bin 50 personelin mühendislerden oluştuğuna dikkati çekti.

Şensoy, kurumun askeri haberleşme, radar, elektronik harp, elektro-optik, seyrüsefer ve aviyonik, silah, deniz, ülke güvenliği ve akıllı ulaşım sistemleri üzerine Ar-Ge faaliyetleri yürüttüğünü kaydederek, aralarında Amerika, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere'nin de bulunduğu birçok ülkeye ihracat yaptığını anlattı.

Şensoy, kurumda bin 250 mühendisin Ar-Ge alanında çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirterek, kurumun elde ettiği cironun yüzde 7'sinin Ar-Ge'ye ayrıldığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir