”Artık karar da yetki de aziz milletimizde”

Başbakan, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili olarak "Dün demokrasi tarihimize, siyaset tarihimize silinmez izlerle kayıt düştü" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Şimdi artık karar da yetki de aziz milletimizde. Şimdi yollara döküleceğiz.  Milletimize gideceğiz ve milletimize doğruları anlatacağız. Ne diyeceğiz, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen AK Parti 2. Gençlik Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, AK Parti hareketinin, Türkiye'deki ve gurbetteki vatandaşların umudu olarak, hayır duaları ile bu noktalara geldiğini söyledi.

"İşte bu nedenle, dün tüm saldırılara, tüm engellemelere, tüm psikolojik yıpratma çalışmalarına, gayretlerine rağmen tarih yazmayı hep birlikte başardık" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu da bütün kalbimle söylüyorum, böyle bir hareketin, böyle bir kadronun, AK Parti'nin bir üyesi, bir neferi, bir mensubu olmaktan dolayı dün bir kez daha gurur duydum. Bu gururu şahsıma yaşatan tüm arkadaşlarıma, tüm kardeşlerime, bize destek olan, bize katkı veren, hayır duasını bizlerden eksik etmeyen tüm vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Elazığ depreminden sonra hastanede yaralıları dolaşırken 90 yaşındaki o ninenin dualarını, o söylediklerini unutamıyorum. Kürtçe ifadelerle şunu söylüyor, elinde büyükçe bir tespih, 'ben namazdan önce kalktım. Tespihimi çekiyordum. Baktım sallanmaya başladık. Çatı sallanıyor, kerpiç ev. Bir taraftan da size dua ediyordum. O anda ne oldu bilmedim, kaldım altında. Sonra gelip beni çıkarmışlar. Ama hep size dua ettim. Şimdi de siz buraya geldiniz' diyor. İşte bu tevafuk, işte o duaların neticesi... Ve biz ayaktayız. 90 yaşında... At denize balık bilmezse Halik bilir. Sorumluluğumuz bu, mesuliyetimiz bu.

Biz gönül huzuru içindeyiz. Biz vazifesini yapmakta olan, yapmaya gayret eden, emanete sahip çıkmış olmanın rahatlığı içindeyiz. Şimdi artık karar da yetki de aziz milletimizde. Şimdi yollara döküleceğiz. Milletimize gideceğiz ve milletimize doğruları anlatacağız. Ne diyeceğiz, üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz. Son kararı aziz milletimiz söyleyecek, son kararı aziz milletimiz verecek. Söz de onun, karar da onun. Biz bir yol açtık, o yoldan emaneti milletimize ulaştırdık. Artık emanet asıl sahibinde ve o ne derse o olacak."

"Muhalefet siyasetin seviyesini aşağılara çekti"

Gençlere seslenen Erdoğan, bulundukları her yerde Anayasa değişikliğinin neden gerekli olduğunu anlatmalarını istedi. Bu konuda doküman hazırlayacaklarını belirten Erdoğan, Anayasa değişikliğinin Türkiye'ye neler kazandıracağını anlatacaklarını söyledi.

Erdoğan, Anayasa değişikliğinin ülke ekonomisine, hukuk sistemine, demokrasiye, hak ve özgürlüklere neler katacağını tek tek herkese anlatacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Sabırla, nezaketle, ağırbaşlılıkla, vakarla gerçekleri aziz milletimize paylaşacağız. Özellikle son iki haftadır TBMM içinde kasıtlı olarak estirilen o gerilim rüzgarı sizleri asla ve asla sizleri siyasetten kesinlikle uzaklaştırmasın. Muhalefet, bir kez daha orada kötü bir sınav verdi. Muhalefet bir kez daha siyasetin seviyesini aşağılara çekti. Bizim siyasete itibar kazandırma yönündeki gayretli çabalarımıza rağmen muhalefet siyasete ve siyasetçiye itibar kaybettirmek için elinden geleni yaptı. Bugüne kadar hiçbir kavganın taraftarı olmadığımız gibi son iki haftadır hiçbir kavgada taraf olmadık. İftiraları cevapsız bırakmadık, ithamlara, iddialara sabırla cevap verdik. Onlar yalan üretti. Adeta bir yalan üretim merkezi kurdular. Biz sabırla yalanlarını boşa çıkarttık. Onlar kavga çıkarttılar, biz aklı selimi öne çıkarttık. Bizi kendi ruh iklimlerine, kendi gergin ruh hallerine çekmek için her yolu denediler ama biz o yola girmedik.

Görüşmeleri televizyon ekranlarından izleyen vatandaşlarım eminim ki AK Parti'nin yapıcı üslubu ile muhalefetin yıkıcı üslubunu bir kez daha karşılaştırma imkanı buldu. Bu manzaralar sizi rahatsız etmesin. Bizim arkadaşlarımız bir konuşurken üç katı konuşma hakkını elde ediyorlardı sadece gruplar olarak. Bir de buna bağımsızları eklersek bu daha da artıyordu.

Bu manzaraları değiştirecek olan sizlersiniz. Siyasette aktif yer alarak hem TBMM'nin hem Türkiye'nin çehresini değiştirecek olanlar sizlersiniz."

"Demokrasi tarihimize, silinmez izlerle kayıt düştü"

Erdoğan, 22 Temmuz 2007'nin ''AK Parti'nin statükoculara, vesayetçilere, dikta özlemcilerine milletin teveccühü ile 'Dur' dediği gün'' olduğunu ifade ederek, dün bu tarihlere bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Erdoğan, ''Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasi tarihimize, siyaset tarihimize silinmez izlerle kayıt düştü. Dün işte bu kadro, bu hareket, bu ak insanlar tarihe altın harflerle not düştüler. 6 Mayıs 2010 tarihi AK Parti kadroları eliyle Türkiye'de demokrasi bayramının yaşandığı gündür. Hukukun üstünlüğüne giden yolda önemli bir başlangıç'' diye konuştu.

Çok meşakkatli bir süreçten çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, iki hafta boyunca demokrasi adına, ülke adına, millet adına, çocuklar ve gençler adına yoğun bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Erdoğan, iki hafta boyunca bir kez daha milletin emanetine sımsıkı sahip çıktıkları, milletin emanetini koruduklarını, kolladıklarını, milletin emanetini yere düşürmediklerini söyleyerek, ''İki hafta boyunca millet iradesine ipotek koymak isteyenlere, TBMM üzerinde, millet iradesi üzerinde vesayeti sineye çekenlere, milletin kendilerine yüklediği emaneti inkar edenlere karşı yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan mücadele ettik. Sabah beşlere altılara kadar'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir