Arpaçay-Telek ile Kiti HES'e 14.7 milyon dolar teklif

Elektrik Üretim'e ait Grup 19 özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif Kisan İnşaat Mühendislik tarafından verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Arpaçay-Telek, Kiti hidroelektrik santralinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 14 milyon 700 bin dolarla Kisan İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 12 milyon 816 bin dolar oldu.

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. Üç tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif, 14 milyon dolar, ikinci elemeli turda 14 milyon 350 bin dolar oldu.

Yazılı elemeli turların ardından açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 14 milyon 500 bin dolar, artırım aralığı ise 25 bin dolar olarak belirlendi.

Açık artırmanın ilk turunda 8 firma ihaleden çekilirken, bu turda en yüksek teklif 14 milyon 575 bin dolar oldu. Açık artırmanın ikinci turunda yine bir firma ihaleden çekilirken, en yüksek teklif 14 milyon 625 bin dolar oldu.

Dört tur olarak gerçekleşen açık artırmada en yüksek teklifi ise 14 milyon 700 bin dolarla Kisan İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Böylece nihai pazarlık görüşmesi teknik olarak tamamlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir