Arınç özür diledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'dan özür diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya yönelik tavrıyla ilgili, "Özür dilemek de bir erdemdir, bundan sakınan ve kaçınan bir insan değilim. Sayın Mumcu'dan eleştirilerimin dışında, hareketimden kastımı aşan bir nokta olduğunu düşünüyor ve özür diliyorum. Bunu rahatlıkla ifade ederim ama bunu farklı mecralara çekip de olayı gerçek mihrakından uzaklaştırmak da doğru bir hareket değil" dedi.

Arınç, "Benim bir bayan arkadaşıma karşı, terbiye, edep dışı, saygısız bir davranışta bulunmam, bugüne kadar bir-iki küçük örneğin dışında, -orada da mecbur kaldığımı düşünüyorum- tartışma yaşamanın dışında hiç vaki olmadı. Ben böyle bir yapıya sahibim. O gün ne olduğunu da samimiyetle anlattım. Reddetmedim, inkar etmedim" dedi.

Arınç, daha sonra katıldığı bir televizyon yayınında Mumcu'yu üzmüş olduğunu kabul ettiğini belirterek, "Samimi olarak bu olayı daha sonra düşündüğümde, empati yaptığımda bir bayan, bir hanımefendi olması, belki sesimi biraz daha fazla yükseltmem, belki bir tartışma ortamına hemen girmem sebebiyle onu üzmüş olabileceğimi peşinen de kabul ettim. Yani bunun arkasından da kendisi bir açıklama yapmıştı ama o açıklamanın daha çok duygusal olduğunu ve dolayısıyla incinmiş bir insan olarak benden özür dilenmesini bekliyorsa bunu da rahatlıkla yerine getireceğimi söyledim" diye konuştu.

Güldal Mumcu: Asıl özür dilenmesi gereken yer Meclis Başkanlığı

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Arınç'ın özür dilemesine ilişkin, "Şahsımla ilgili özrü kabul edebilirdim. Ancak asıl özür dilenmesi gereken yer, Meclis Başkanlığı, dolayısıyla TBMM'nin manevi kişiliğidir" dedi.

Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, "TBMM Başkanlığını temsilen bulunduğum o makamda bana yönelttiği hakaretamiz sözler, şahsımın ötesinde açıkça TBMM Başkanlığına ve TBMM'nin manevi şahsiyetine hakarettir ve yürütmenin yasamaya baskısıdır. Kaldı ki yapılan işin yanlışlığının idrak edildiğini ortaya koyması açısından özür elbette anlamlı ve önemlidir; ama bu özür, o özür değildir'' ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir