Araştırmalara göre suçun nedeni 'az bal tüketimi'
Sofraların vazgeçilmez lezzeti bal sadece gıda olarak tüketilmiyor, sağlıktan kozmetiğe kadar birçok alanda kullanılıyor.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KAYSERİ - İran Tarımsal ve Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezinden kongreye katılan Sayed Mazaher Sayedi'nin bildirisine göre, balın insanlardaki zihinsel ve davranışsal etkileriyle ilgili araştırmalar ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.
Bu araştırmalar, ahlak dışı davranışlar sergileyen, sabıkalı veya suçlu bireylerin hayatları boyunca az miktarda bal tükettiğini gösteriyor. Balı fazla tüketenlerin mütevazı, iyi huylu ve nazik olduğu görülüyor. Bal, kortizol salgısını kontrol altına alarak stresi engelliyor.
Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dilek Dülger'in bildirisine göre, antioksidan özelliğiyle dikkati çeken bal ve diğer arı ürünlerinin kanserden korunma, yara kapama, doku tamiri, sindirim sistemi, deri enfeksiyonları, antienflamatuvar (ödem azaltma), anestezi, diş sağlığı, kalp-damar ve bağışıklık sisteminde etkili olduğu birçok bilimsel çalışmayla ortaya konuluyor.
Bangladeş Turizm Vakfında görevli Mokhlesur'un "Apiterapi: En iyi doğal tıp" başlıklı bildirisine göre de bal, yüzyıllardır kireçlenme, romatizma ve doku sertleşmesi tedavisinde kullanılıyor. Arı sütü, romatizma, dermatit, iştahsızlık, depresyon ve egzamanın tedavisinde, polen mantara karşı ve ödem çözmede, balmumu ise kozmetik alanında destek tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir