Anvers Limanı'nı Çin'e bağladılar

Belçika'daki Avrupa'nın ikinci büyük limanı Anvers, 10 bin kilometrelik demiryoluyla Çin'e bağlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL  - Rotterdam'ın ardından Avrupa'nın ikinci büyük limanı olan Anvers, 10 bin kilometrelik demiryoluyla Çin'e bağlandı.

Almanya, Polonya, Ukrayna, Rusya ve Moğolistan üzerinden Çin'in iç kesimindeki Çongçing kentini bağlayacak demiryolu ağının Anvers'i Çin ile ticarette önemli bir merkez haline getireceği belirtildi.

Anvers Liman İdaresi Başkanı Marc Van Peel, Çin'den denizyoluyla 40 gün olan nakliye süresini 20-25 güne düşürerek, demiryolunun AB kısmının İsviçreli nakliyat şirketi Hupac, Ukrayna, Rusya-Moğolistan kısmının Rus demiryolu işletmecisi Russkaya Troyka ve Çin kısmının Eurasia Good Transport tarafından işletileceğini belirtti.

Van Peel, deniz taşımacılığından daha maliyetli olacak demiryoluyla genellikle elektronik ve kimyasal ürünlerin taşınacağını ve bu sektörler için teslim süresinin kısalmasının maliyet artışından daha önemli olduğunu anlattı.

Anvers Limanı yöneticileri, kargo gemileriyle rekabet etmeyecek olan demiryolu taşmacılığında gümrüklerde gereksiz zaman kayıplarının önlenmesinin önemini vurguladı.

Alman demiryolu işletmecisi Deutsche Bahn da yakın zamanda Duisburg ve Çin arasında kargo treni test etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir