Amarok iddialı geldi

Pick up modellerde Uzakdoğulu otomobil üreticilerinin hakimiyetine son vermek isteyen Volkswagen, uzun zamandır merakla beklenen, Avrupalı ilk pick up ‘Amarok'u satışa sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başar Babataş

Fotoğraf: Coşkun Çeler

Pick up tutkunlarının uzun zamandır beklediği Volkswagen Amarok nihayet Türkiye'de... Nihayet diyoruz, çünkü Amarok'la teste çıktığımız dakikadan itibaren pek çok kişinin araçla ilgili sorularına ve meraklı bakışlarına bizzat şahit olduk. Bu ilgiden yola çıkarak Volkswagen'ın ticari araçlarında yakaladığı başarısını Amarok ile de devam ettireceğini söylememiz yanlış bir ifade olmaz.

Türkiye'de çift turbo şarjlı 163 PS 2.0 BiTDI motoru ve 4x2 ile 4x4 seçenekleriyle pazara sunulan Volkswagen Amarok'un iki farklı donanım seçeneği bulunuyor. Bunlar Trendline ve Highline… Motorda Common Rail Turbo dizel enjeksiyon (TDI) sisteminin kullanıldığı Amarok'un yakıt tüketimi ve egzoz atıkları, pick up kategorisindeki yeni en iyi değerleri oluşturuyor. Zaten Volkswagen Amarok'da kullanılan 2,0 BiTDI çift turbo şarjlı motor daha önce Transporter ve Caravelle'de de kullanılmış ve beğeniyle karşılanmıştı.

Sportif ve göz alıcı çizgileri ile dikkat çeken Volkswagen Amarok'ta, Trendline donanım seçeneğinde dahi gövde rengi dolgulu geri dönüşümlü tamponlar, elektrik kumandalı ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı halojen farlar ve alaşımlı jantlar gibi üst düzey ekipmanlar standart olarak sunuluyor.

Highline donanımı ise bu özelliklere ek olarak sunulan krom çıtalı gövde rengi ön tampon, krom kaplamalı basamaklı arka tampon, gövde rengi kapı kolları, kısmi krom kaplamalı yan aynalar, krom çerçeveli ön sis farları, krom kaplı ön panjur ve karartılmış arka camlar ile etkileyici bir görünüme sahip. Yokuş yukarı çıkış ve iniş asistanı bulunan araçta off-road ABS ve ESP gibi özellikler de standart olarak sunuluyor.

Ticari amaçlı kullanımlar için biçilmiş kaftan olan Amarok'a biz de hoş geldin diyoruz. Amarok'un Türkiye'de başlangıç satış fiyatı anahtar teslim 50 bin 950 TL.

Bu konularda ilginizi çekebilir