Almanya'nın AB paketi yakında açıklanacak

Schäuble AB'nin 440 milyar euro tutarındaki kurtarma fonunun yeniden dizayn edileceğini ve Almanya'nın yeni önerilerinin bir kaç hafta içinde açıklanacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alman basınında pazar günü yayınlanan bir haberde Alman Maliye Bakanı'nın yaptığı bir açıklamaya yer verildi. Buna göre Bakan, ülkesinin yakın bir gelecekte AB'nin zor durumdaki ülkelerinin kurtarılmasına yönelik faaliyetleri güçlendirmeyi hedefleyen bir paket açıklayacağını söyledi.

Alman gazetesine konuşan Wolfgang Schäuble AB'nin 440 milyar euro tutarındaki kurtarma fonunun yeniden dizayn edileceğini ve Almanya'nın yeni önerilerinin bir kaç hafta içinde açıklanacağını belirtti.

İngiliz bankaları ek sermayeye ihtiyaç duyabilir

Öte yandan İngiltere'de perakende bankacılık alanında getirilen yeni düzenlemeler İngiliz bankaları açısından perakendecilik faaliyetlerini koruma ve sürdürebilme adına daha fazla sermaye ihtiyacını gündeme getirebilir.

Analistlerin pazar günü yaptıkları değerlendirmede İngiltere'nin bağımsız bankacılık komisyonu kurduğu hatırlatılarak bu kurumun RBS ve Lloyds gibi finans kuruluşlarının vergi mükelleflerinin parası ile oluşturulan fona duydukları ihtiyacı ortaya koyduğu belirtildi.

   

Bu konularda ilginizi çekebilir