Alışveriş merkezi kül oldu

Kocaeli'de kentin en büyük alışveriş merkezlerinden birinde çıkan yangın, yaklaşık 90 iş yerinde hasara yol açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOCAELİ - Kocaeli'nin en büyük alışveriş merkezlerinden birinde çıkan yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınırken, alışveriş merkezinde büyük çapta hasar meydana geldi.
Körfez Mahallesi'ndeki NCITY Alışveriş Merkezi'nde saat 03.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 30 itfaiye ekibi müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.
Yangında alışveriş merkezinde bulunan yaklaşık 90 iş yerinde büyük çapta maddi hasar oluştu.
Olay yerine gelerek yetkililerden söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini söyledi.
Yangının çıkış sebebiyle ilgili şu an için kesin bir tespitin olmadığını dile getiren Topaca, "Yangın şu an itibarıyla kontrol altına alınmış durumda. Can kaybı olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Alışveriş merkezinde yaklaşık 90 civarında iş yeri olduğuna dikkati çeken Topaca, şöyle devam etti:
"Bu iş yerlerinde hasarlar meydan geldi, bir kısım yerler yandı. Aşağıda olanlar da ise duman ve isin verdiği zararlar oluştu. Can kaybının olmaması sevindirici. İlk çıkış noktası bir mağazamızdı. Yangın kokusu, duman kokusu alınmasından sonra itfaiyeye haber veriliyor. Bir gecikme herhangi bir ihmal söz konusu değil. Haber verildiği andan itibaren hemen çok seri bir şekilde müdahale edilmiş. Şu an itibarıyla 30 aracımız, itfaiye görevlilerimiz, polislerimiz çevre güvenliğini sağlıyorlar. Müdahalede bir sıkıntı yok. Tam olarak yangın söndürüldükten sonra bir soruşturma, inceleme yapılacak."
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Can kaybı olmaması sevindirici" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir