”AKP, yanlışlarını Anayasa değişikliği şalı ile örtmeye çalışıyor”

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Halkın iradesinin önüne yüzde 10 gibi büyük bir baraj koyarak, demokratik bir anayasa yapılamaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "AKP, yaptığı yanlışların üstünü Anayasa değişikliği şalı ile örtmeye çalışıyor" dedi.

Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği teklifine değindi. Söz konusu teklifin, toplumun ihtiyaçları dikkate alınmadan, diyalog ve uzlaşı aranmadan hazırlandığını iddia eden Kışanak, anayasa metinlerinin toplumsal uzlaşı metinleri olması gerektiğini vurguladı.

AK Parti'nin, "Yargının tarafsız ve bağımsız olabilmesi için bu değişikliklerin gerekli olduğu" yönünde propaganda yaptığını savunan Kışanak, asıl amacın, yargıyı tarafsız ve bağımsız yapmak değil, taraflı ve bağımlı olan yargıya makas değiştirmek olduğunu ileri sürdü.  Kışanak, asıl hedefin, "şimdiye kadar resmi ideolojinin emrinde olan yargıyı, bundan sonra AK Parti zihniyetinin emrine sokmak" olduğunu iddia etti.

Gültan Kışanak, "Seçim stratejisini Anayasa değişikliği üzerine kuran AKP, bütün yaptığı yanlışların ve yapmadığı hizmetlerin üstünü Anayasa değişikliği şalı ile örtmeye çalışıyor" dedi.

"Öyle bir ortam yaratmaya çalışıyor ki halk sandıkta AKP'den hesap soramasın" ifadesini kullanan Kışanak, şöyle devam etti:

"Kendisini demokrasi havarisi ilan edip, ya herkesi kandırarak yanına çekecek ya da mağduriyet edebiyatına sığınarak oylarını korumaya çalışacak. Yaratılmak istenen kutuplaşma siyasetinin temelinde bu seçim hesabı yatıyor. Ya CHP ve MHP gibi statükodan yanasın ya da AKP'den yana olmaya mecbursun. Yaratılmak istenen hava budur. Bu oyunun farkındayız.

Ne AKP ne CHP ne MHP siyasetine mahkum değiliz. Üçüncü tarafı, yani halkın tarafını güçlü bir şekilde inşa etmeliyiz.

Seçimden sonra yeni anayasa yapma vaatleri tamamen yalandır, kandırmacadır. Eğer gerçekten böyle bir niyetleri olsaydı, seçim barajını indirir, toplumsal uzlaşmanın tüm taraflarının yeni Parlamentoda temsil edilmesinin olanağını yaratırlardı. Halkın iradesinin önüne yüzde 10 gibi büyük bir baraj koyarak, demokratik bir anayasa yapılamaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir