AKP ve CHP koalisyonun altyapısını oluşturuyor

Bahçeli, AKP ve CHP arasındaki 'oynak ve kaynak' tartışmalarını 'çapsızlığın ve vizyonsuzluğun ulaştığı nokta' olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKP ve CHP arasındaki 'oynak ve kaynak' tartışmalarını 'çapsızlığın ve vizyonsuzluğun ulaştığı nokta' olarak değerlendirerek, "Anlaşıldığı kadarıyla tek başına iktidar olma şansını elde edemeyecek olan bu iki parti, seçimden sonra koalisyon kurmanın altyapısını şimdiden oluşturmaya kendilerini adamışlardır" dedi.

Bahçeli "Cumhuriyet'i kurduğunu iddia eden CHP'nin PKK tezlerini savunan ve rezil planlarını sahiplenen bir anlayış içinde olması savrulmadır, kendisi açısından tarifi olmayacak utanılacak bir durumdur" diye konuştu.

Bahçeli, Türk Telekom Arena Stadyumu'nun açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edilmesinin ardından, taraftarlara yönelik ağır eleştirileri "Çocukluğunda, mahalle aralarında kağıttan toplarla oynadığını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan yetişkinliğinde de Türk milletinin sinir uçlarıyla oynamış ve tahrip etmiştir" sözleriyle değerlendirdi.

Yalçın Küçük'ün randevu talebi olmadı

Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin, 'Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal'ın aday gösterilmesi için randevu istediği' iddialarına ilişkin sorusunu yanıtladı. Bahçeli, "Sayın Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün bizden randevu talebi olmadı. Basın yoluyla bahsettiğiniz konuyu takip ediyoruz. Zaman zaman ülkenin gerçek sorunlarının dışında sanal gündemler oluşturularak uzun tartışmalarla vakit kaybı olmaktadır. Bunların içerisine MHP girmek istememektedir" dedi.

Bahçeli, bir gazetecinin, "Sayın Haberal da buna dahil mi" şeklindeki sorusuna ise, "Evet, hepsi için söylüyoruz" karşılığını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir