AKP iktidarında yolsuzluk alenileşti

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarının siyaseten tükenmesi için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Başbakan Erdoğan seçimden, sandıktan ümidini kesmiş de tüfekle ya da kefenle mi iktidarda kalmayı planlıyor?" dedi. 

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, erdem sanatı olan siyasetin bir davayı dert edinenlerin yapacağı iş olduğunu belirterek, mülkü mülk, güce güç ilave etmek ya da servete servet katmak için siyaset değil ticaret yapılacağını söyledi. İktidarın yolsuzluk, rüşvet ve kamu malını yağma yönünden yandaşlarını gırtlağına kadar şaibeye bulaştırdığını savunan Yeniçeri, "AKP iktidarı döneminde yolsuzluk sorununun, mızrak çuvala sığmayacak kadar alenileştiğini" ifade etti.  

"Ahlaken tükenmiş olan AKP iktidarının siyaseten tükenmesi için biraz daha zamana ihtiyaç vardır" iddiasında bulunan Yeniçeri, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldığını ileri sürdü. Kutu kutu dolarlar, sıra sıra para sayma makineleri, milyonlarca doların ele geçirildiğini, valizle taşınan 10 küsur milyon doların görüntülerinin gözler önüne saçıldığını, taksilerin ayakkabı kutularının içine doldurulmuş dolarları taşıdığını ifade eden Yeniçeri, operasyonunun ucunun Hükümet'in birden çok bakanına ve yakınlarına uzandığını söyledi. Yeniçeri,  "AKP kurmayları ve yandaş medyası ABD'yi, İsrail'i, rant lobisini, herkesi suçluyor ama ayakkabı kutularındaki milyonlarca dolardan hiç söz etmiyor. Onca helal paranını ayakkabı kutularının, sırt çantalarına ve valizlere yerleştirildiğini kimse açıklamıyor. Eğer bahsedilen örgütse, bunu 11 yılda iktidar kendisi yaratmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

"Adi Kulluk Yönetmeliği" haline geldi

Yeniçeri,  iktidarın görevden almalarla yalnız emniyetin rüşvet ve yolsuzlukla mücadele eden kadrolarını tasfiye etmekle kalmadığını yargıyı tehdit ettiğini savunarak, Adli Kolluk Yönetmeliği'nin değiştirilmesinin tek nedeninin iktidarın içine düştüğü telaş ve panik olduğunu söyledi. Telaş ve paniğin nedeninin iktidarın sayısız rüşvet ve yolsuzluk iddialarının soruşturulmasının engellenmesi olduğunu belirten Yeniçeri, yönetmeliğin iktidarca kullanılan "Adi Kulluk Yönetmeliği" haline geldiğini, ancak Danıştay'dan döneceğini ileri sürdü. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun mitinginde tüfekle görüntü vermesinin ibretlik bir durum olduğunu, Trabzon mitinginde ise alanın ön kısmına kefen giydirilmiş ki konuşlandırıldığını ifade eden  Yeniçeri,    "Yoksa Başbakan seçimden, sandıktan ümidini kesmiş de tüfekle ya da kefenle mi iktidarda kalmayı planlıyor? Başbakan Erdoğan, bir yerlere mesaj mı vermektedir? Burası Bağdat, yanındaki adam da Saddam mı? Tehdit mi ediyorsun? Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır? Demokratik bir ülkede hem de o ülkenin Başbakanı miting alanına tüfek, kefen ve ölüm temalarıyla geliyorsa, bu hayra alamet değildir" dedi. 

Faşizm böyle başlar

Yeniçeri, Emniyet binalarına gazetecilerine sokulmamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Faşizm böyle başlar. Basın özgürlüğü bu iktidar döneminde büyük darbe aldı. Bu da yeni bir darbedir. Bunlar, AKP'nin diktatöryal ve despotik yönetim anlayışını uygulamaya çalışacağını gösteriyor" karşılığını verdi.    

Bu konularda ilginizi çekebilir