AKOM saat verdi! İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısı: Sağanak ve gök gürültülü yağışlar geliyor

AKOM, İstanbul için yer yer gök gürültülü ve yoğun yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak kuvvetli sağanak yağışlar, Cumartesi 17.00’ye kadar devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar için uyarıda bulundu. Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar süreceği tahmin edilen yağışların yer yer kuvvetli (15-35 kg/m²) olacağı öngörülüyor.

Karadeniz kıyısında çok kuvvetli yağış bekleniyor

Yağışların, şehir merkezinde kuvvetli (20-40 kg/m²), Karadeniz kıyısındaki kuzey bölgelerde ise çok kuvvetli (40-70 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. İstanbul genelinde sıcaklıkların ise en düşük 18°C, en yüksek 25°C civarında olacağı belirtiliyor.

Sonbahar yağmurları aralık ayına kadar sürecek

Sonbahar yağışlarının, deniz ve hava sıcaklığı farkı nedeniyle Aralık ayına kadar süreceği ifade edilirken, İstanbul’da 21 Eylül’e kadar sıcaklıkların mevsim normalleri civarında veya 1-3°C altında seyredeceği, 22-30 Eylül tarihleri arasında ise 1-3°C üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

AKOM, vatandaşları sel, taşkın ve ani yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.