Akdeniz'de yeniden sismik arama yapılacak

Bakan Yıldız, bu sabah Akdeniz'de, Antalya'dan 3 boyutlu sismik arama gemisi açılacağını ve 1100 kilometrekarelik alanda 3 boyutlu sismik arama yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün Akdeniz'de yeniden sismik arama yapılacağını belirtti.

Bakan Yıldız, Akdeniz'deki sismik aramalarda yaşanan süreçle ilgili sorusunu yanıtladı. Yıldız, şunları kaydetti:

"Sabah itibariyle Akdeniz'de, Antalya'dan 3 boyutlu sismik arama gemisi açılacak ve 1100 kilometrekarelik alanda 3 boyutlu sismik arama yapacak. Gemi yaklaşık 40 gün kalacak. Yalnızca Piri Reis'in olduğunu söyleyenler tabi ki yanılıyor.

Piri Reis şu ana kadar yaklaşık 2100 kilometrekarelik, 2 boyutlu sismik yaptı. Devamında 4 bin kilometrekareye ulaşacak şekilde aramalara devam edecek. Yalnızca bununla kalınmadı tabi. Biz aynı zamanda 40 gün boyunca yine başka bir uluslararası firmayla beraber Akdeniz'de sismik yaptık. Bunu kamuoyuyla pek fazla paylaşmadık. Çünkü hemen o firmayla irtibata geçmeye çalışanlar oluyordu ve o da 2 boyutlu sismik aramalarını, bütün çalışmalarını tamamladı. Dolayısıyla Akdeniz'de bu süre içerisinde yarını da dahil edersek, 3 tane gemi, sismik aramalarına başlamış, bir kısmını da tamamlamış oluyor. Bizim için son derece seri ve hızlı bir çalışma olacak.

Kamuoyuyla yarın hem fotoğraflarını hem de büyüklüklerini paylaşacağız. Bir nevi, Akdeniz'de sismik aramalarla petrol sondajında bir dönemin başlangıcını oluşturmuş oluyoruz. Bildiğiniz gibi, kendi sahamızın dışında, KKTC ile sayın Başbakanımızın yapmış olduğu anlaşma gereğince kıta sahası sınırlandırma anlaşmasıyla beraber Ada'nın kuzeyinde ve güneyinde, hatta batısında da bu çalışmalar devam edecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir