Akbank yeniden CDP Global 500'e girdi

Akbank, dünyanın en geniş kapsamlı ve prestijli kurumsal çevre projesi CDP Global 500'e üst üste iki yıl giren ilk ve tek Türk şirketi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, dünyada iklim değişikliği konusundaki Karbon Saydamlık Projesi'nin (CDP) Global 500 Raporu'na bu yıl da girmeyi başardı.

Akbank açıklamasına göre, şirketlerin, yatırımcıların ve hükümetlerin iklim değişikliği tehdidine karşı önlem almalarını teşvik etmek amacıyla 2000 yılında başlatılan proje kapsamında, iklim değişikliği ile ilgili en yaygın küresel raporlama sistemi olan CDP 2011 Global 500 raporu yayımlandı.

Akbank, 2011 yılında da CDP Global 500 raporunda yer aldı. Akbank bu rapora üst üste iki yıl giren ilk ve tek Türk şirketi oldu.

Türkiye'de ilk kez 2010 yılı Ocak ayında Akbank'ın sponsorluğunda Sabancı Üniversitesi tarafından hayata geçirilen proje, dünyanın en geniş kapsamlı ve prestijli kurumsal çevre projesi olarak biliniyor.

2003 yılından beri düzenli olarak yayınlanan raporda dünyanın en itibarlı kurumlarıyla birlikte "signatory member" olarak yer alan Akbank, dünyada 71 trilyon dolar büyüklüğünde aktifleri yöneten 551 yatırımcı şirketten CDP'ye imza atan ve detaylı bilgi veren 400'ün üzerinde yatırımcı şirket arasında bulunuyor.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Akbank'ın CDP Global 500 Raporu'na yeniden girmesinin Türkiye için de gurur verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Konusunda uzman bilim adamlarının, araştırmacıların ve şirketlerin titiz çalışmalarıyla hazırlanan CDP Global 500 Raporu'na, Türkiye'den iki yıl üst üste giren ilk ve tek şirket olduk. Bu vesileyle hem dünya liderleri arasında yer almanın hem de ülkemizi bu uluslararası saygın projede temsil etmenin onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Akbank'ın bu saygın projede dünyanın en büyük kuruluşları arasında yer alması bu yöndeki titiz çalışmalarımızın bir sonucu. Dünyanın önündeki en önemli sorunlardan biri olan küresel iklim değişikliğine yönelik çözüm stratejilerimizi Yönetim Kurulumuza doğrudan bağlı olan Kurumsal Yönetim ve Sosyal Sorumluluk Komitesi'nde ve üyeleri arasında iklim değişikliği konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Lord Stern'ün de yer aldığı Uluslararası Danışma Kurulunda şekillendiriyoruz."

Akbank'ın çevre ve iklim değişikliği konularındaki farkındalığı artırmak ve bu yöndeki çalışmalara destek sağlamak amacıyla Türkiye'de ve küresel platformda yürütülen mücadeleye aktif bir oyuncu olarak katıldığını belirten Akkurt, hükümetleri iklim değişikliğine karşı küresel işbirliği ve acil önlem almaya çağıran Cancun Bildirisi'ni imzaladıklarını, Türkiye Bankalar Birliği tarafından yürütülen, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik projenin içinde yer aldıklarını, çalışmaları halen devam eden İMKB Sürdürülebilirlik Endeksi'nin de danışman kuruluşu olduklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir