Akbank Tedarikçi Finansmanı programını başlattı

Mercedes-Benz Türk tedarikçileri, cazip kredi koşulları ile alacaklarını erken tahsil etme ve nakit akışlarını düzenleme imkanına sahip olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Mercedes-Benz Türk tedarikçilerine uygun koşullarda finansman olanağı sağlayan Tedarikçi Finansmanı programını başlattı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz Türk'ün tedarikçileri için başlatılan Tedarikçi Finansmanı programı ile tedarikçiler, cazip kredi koşulları ile alacaklarını erken tahsil etme ve nakit akışlarını düzenleme imkanına sahip olacak.

Mercedes-Benz Türk yetkili servislerinden Mercedes-Benz PartsPro Axess Business adlı ortak markalı şirketin kredi kartı ile yapılacak yedek parça alımlarında müşteriler, özel alım limitleri ve vade olanaklarına kavuşabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, Mercedes-Benz Türk ile Akbank'ın uzun yıllara dayanan işbirliğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Mercedes-Benz Türk ile tüm nakit yönetimi ürünlerinde kurduğumuz sistemsel entegrasyon ile önemli bir sinerji yakalamış bulunuyoruz. Bu kapsamda, Mercedes-Benz Türk tedarikçi ve ithalat ödemelerinin tamamı Akbank Toplu Ödeme Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. 2010 yılından bu yana bayilerin araç alımlarının önemli bir kısmı Akbank Stok Finansmanı Sistemi ile hem kredili hem peşin olarak yapılabiliyor. Uygulamaya aldığımız Yedek Parça Stok Finansmanı ile bayilerin yedek parça alım süreçlerine entegre bir çözüm sağlandı. Mercedes-Benz Türk değer zincirinde yer alan çoğunluğu KOBİ niteliğindeki tedarikçilerin finansman ihtiyacına karşılık veren tek banka olarak Akbank Tedarikçi Finansmanı Programını başlattık. Mevcut işbirliklerimizin yanı sıra Mercedes-Benz Türk'ün piyasada yarattığı değer zincirinin tedarikçi, bayi ve nihai müşterilere kadar her bir halkası için sunduğumuz yeni ürünler ile işbirliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz."

Mercedes-Benz Türk ile geliştirdikleri işbirliklerini bayi ve nihai tüketiciyi kapsayacak şekilde genişleteceklerini belirten Yüksel, "Servis ve yedek parça müşterileri Mercedes-Benz Türk yetkili servislerine yapacakları ödemeleri, Mercedes-Benz PartsPro Axess Business şirket kredi kartları ile gerçekleştirebilecek ve bu kartın yedek parça ve satış sonrası hizmetleri alım işlemlerinde sunduğu kolaylıklardan faydalanabilecekler. Böylece, Mercedes-Benz Türk'ün yetkili servislerinin servis ve yedek parça satışları etkin bir şekilde yönetilebiliyor olacak " ifadelerini kullandı.

Mercedes-Benz Türk AŞ Mali İşler Direktörü Dr. Michael Nicklas da Akbank ile yapılan ortak çalışmalarda, en iyi entegre çözümleri bayiler, müşteriler ve tedarikçiler için sağladıklarını belirterek, "Akbank'ın müşteri odaklı yaklaşımı ile proje beklentilerimiz üst düzeyde karşılandı. Stok finansmanı ile bayilerimize, Tedarikçi finansmanı ile tedarikçilerimize, Mercedes-Benz PartsPro Axess Business ile yetkili servislerimizin yedek parça müşterilerine uygun finansman imkanı sunuluyor. Hem Akbank hem de Mercedes-Benz Türk olarak iş paydaşlarımıza sağladığımız fayda ile uzun vadeli ve sürdürülebilir müşteri ilişkisinin temellerini güçlendirmekten memnuniyet duymaktayız" dedi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir