Akbank bine yakın istihdam hedefliyor

Akbank, 2012'de sektörün üzerinde kredi büyümesi ve 1000'e yakın istihdam hedefliyor. Banka, bu yıl için 120 milyon dolar teknoloji yatırımı da planladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, 2012 yılında izleyeceği yol haritasını paylaştı. Bu yıl sektör üzerinde kredi ve mevduat büyümesi hedefleyen Akbank, 70 yeni şube ve 1,000'e yakın istihdam planlıyor.

Akbank'ta Ocak ayı başında genel müdürlük görevini devralan Hakan Binbaşgil, dün akşam bankanın yeni dönem hedeflerini anlattı. Sektörün kredilerde yüzde 15 civarında, mevduat tarafında yüzde 12 civarında büyüyeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Binbaşgil, Akbank olarak bu oranların birkaç puan üzerinde büyüyeceklerini aktardı. Binbaşgil, "Türkiye'de bankacılık sektöründe marjlar düşüyor. Bankalarda daha verimli daha sağlıklı çalışma anlayışı giderek önem kazanıyor. Büyüme hızını sağlıklı olmak kaydıyla artırarak marjlardaki düşüşü kompanse etmek mümkün olabilir. Akbank da böyle bir strateji izleyecektir" diye konuştu.

"120 milyon dolar teknoloji yatırımı yapacağız"

Yeni dönemde "kalıcı liderlik" hedefine odaklandıklarını kaydeden Binbaşgil, ticari, KOBİ, bireysel, kurumsal ticari ve özel bankacılık alanlarında Akbank'ın faaliyetlerinin artan hızda devam edeceğine dikkat çekerek, bu sene 70 şube açacaklarını ve 1,000'e yakın istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Geçen sene 35 şube açtıklarını hatırlatan Binbaşgil, bu sene hızlarını artıracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"2012 yılında, 500'ün üzerinde ATM yatırımı yapacağız, 120 milyon dolar teknoloji yatırımı yapacağız... KOBİ bankacılığına daha fazla önem vereceğiz. KOBİ kredilerinde bu yıl yüzde 20'nin üzerinde kredi büyümesi hedefliyoruz."

"Her yıl yaklaşık yüzde 35 oranında artan dış borçlanma"

Akbank'ın dış borçlanma konusunda sağlıklı şekilde yoluna devam edeceğini, "başarılı fonlama" performansını sürdüreceğini, hatta bu sene dış borçlanmasını geçen seneye göre muhtemelen daha yukarılara çıkaracağını ifade eden Binbaşgil, 2011 itibarıyla 10 milyar dolar civarında ve her yıl yaklaşık yüzde 35 oranında artan dış borçlanmanın söz konusu olduğunu vurguladı.

"KOBİ kredilerinde yüzde 20'nin üzerinde büyüme hedefliyoruz"

Özellikle yarı ve tam bankacılıktan yararlanan kesimlere bakıldığında 4-5 senelik dönemde yaklaşık 5 milyon kişiye yakın kişinin bankacılık sektöründen yararlanacağını öngördüklerinin altını çizen Binbaşgil, şunları kaydetti:

"İkinci trend, dünya yavaşlıyor. Her ülke bu yavaşlamadan kurtulmak için ticari faaliyetlerini artırmaya çalışıyor. Biz, bu paralelde özellikle KOBİ tarafının çok önemli olacağını düşünüyoruz. KOBİ'lerin toplam kredilerdeki payı yüzde 24. Dolayısıyla biz, önümüzdeki yıllarda KOBİ bankacılığına daha fazla önem vereceğiz. Bine yakın şubede KOBİ bankacılığı yapıyoruz. Bine yakın arkadaşımız KOBİ konusunda uzmanlaşmış durumda. 2012 yılında KOBİ kredilerinde yüzde 20'nin üzerinde büyüme hedefliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir