Akbank, bin 600 kişi almayı planlıyor

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, yeni yılda 60-70 civarında şube açılışı; 1,300-1,600 civarında istihdam planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Akbank, 2012 yılında, 60-70 civarında şube açılışı ve 1300-1600 civarında istihdam planlıyor.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, önceliklerinin yüksek büyüme potansiyeli taşıyan Türk bankacılık sektörünün sunduğu büyüme fırsatları olduğunu belirterek, "Yakın vadede yurtdışında banka satın alma çalışmamız bulunmuyor" dedi.

Gelecek yıl 60-70 civarında şube açılışı; 1,300-1,600 civarında istihdam planladıklarını açıklayan Akkurt, 2012 yılında yalnızca enerji piyasasına yönelik 850 milyon - 1 milyar dolar arasında plasman yapabileceklerini kaydetti.

Akbank kredi büyümesi sektörün üzerinde olur

Merkez Bankası'nın Ekim ayında sıkı para politikasına geçmesi ve alınan kararlar sonucunda sektörün fonlama maliyetinin artması; artan fonlama maliyetleri ve yavaşlayan kredi talebinin sektörün 2012 yılı karını bir miktar etkileyebileceğini belirten Akkurt, Akbank'ın 2012 yılında kredilerde sektörün üzerine büyüyerek pazar payını artırmayı hedeflediğini belirtti.

Akkurt, "Bankamızın kredilerindeki büyümeyi daha çok KOBİ ve ticari krediler destekleyecektir. Türkiye geneline yaygın geniş şube ağımız, alternatif dağıtım kanallarımız, güçlü müşteri yönetimi altyapımız, yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle 2012 yılında da karlılık performansımızı sürdüreceğiz" dedi.

Konut kredilerinin teminatlı krediler olması nedeniyle bu kredilerde risk görmediklerini belirten Akkurt, taşıt kredilerinin de toplamdaki düşük payıyla risk oluşturmadığını söyledi.

Gelecek yıl sektörün takipteki krediler rasyosunun bir miktar artmasının mümkün göründüğünü dile getiren Ziya Akkurt, "Akbank'ta da bir miktar artış olabilir ancak sektör ortalamasının altında kalmaya devam edeceğiz. Takipteki kredilere genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında yüzde 167 oranında karşılık ayırıyoruz"  dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir