Akbank artık Binbaşgil'e emanet

Genel Müdür Ziya Akkurt'un ayrılmasıyla boşalan Akbank Genel Müdürlüğü görevine Hakan Binbaşgil getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ziya Akkurt'tan bayrağı devralan Hakan Binbaşgil, Ekim 2002'den bu yana Akbank'ta görev yapıyor.

Bankadan yapılan açıklamada, Akbank Yönetim Kurulunun bugün aldığı kararla Genel Müdür Ziya Akkurt'un ayrılmasıyla boşalan Akbank Genel Müdürlüğü görevine Hakan Binbaşgil'in getirildiği kaydedildi.

1960 yılında İstanbul'da doğan Binbaşgil, Robert Kolejin ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Binbaşgil, sonrasında Louisiana State University'den işletme ve finans dallarında yüksek lisans derecelerini aldı. Accenture'ın Londra ve İstanbul ofislerinde yönetim danışmanlığı yapan Binbaşgil, bankacılığa Pamukbank'ta Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı.

Akbank'a Ekim 2002'de Değişim Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Binbaşgil, bankanın "yeniden yapılandırılma ve değişim programı" çalışmalarını başlattı ve yönetti. Akbank'ta daha sonra Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Binbaşgil, Mayıs 2008'den itibaren Genel Müdür Vekili olarak görev yapıyordu.

Hakan Binbaşgil, meslek hayatı boyunca ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli kurumların yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir