Ahlat salça fabrikası üretim için gün sayıyor

Bu hafta üretime başlayacak salça fabrikası günde 25 ton salça işleme kapasitesine sahip

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHLAT - Bitlis'in Ahlat ilçesinde geçen yıl temeli atılan bölgenin ilk salça fabrikasının, bu hafta üretime başlayacağı bildirildi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçenin Uludere mevkindeki Küçük Sanayi Sitesinde kurulan salça fabrikasında incelemede bulundu ve fabrika hakkında işletmecilerinden bilgi aldı.

Başkan Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak yatırımcılara verdikleri destekle birlikte, özel sektörün ilçede yatırım seferberliği başlattığını söyledi.

Bu yatırımlardan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Çoban, göreve başlarken öncelikli hedeflerinin, özel teşebbüsün Ahlat'a yatırım yapmasına olanaklar sağlamak olduğunu bildirdi.

İlçede yaşanan ekonomik sorunların ve işsizliğin aşılması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Çoban, şöyle konuştu:

"İş istihdamı oluşturmak ve ilçe ekonomisini geliştirmeyi amaçlıyorduk. Verdiğimiz destek ve çalışma sonucu yatırımcılar ilçemizi bir cazibe merkezi olarak gördü ve yatırımlar yapmaya başladı. Bims fabrikasından sonra, salça fabrikası da tamamlandı. Önümüzdeki günlerde salça fabrikasının açılışı yapılacak ve fabrika üretime başlayacak. Belediye olarak ilçemize yatırım yapacak tüm yatırımcılara her türlü kolaylık ve fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz. Belediye ve özel sektör işbirliğiyle yapılan yatırımlar, Ahlat'ın kalkınma sürecine önemli katkı sağlayacak."

Salça fabrikası ortaklarından Cemil Canyürekli ise, fabrikanın günde 25 ton salça işleme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Açılan fabrikanın yörede yaşanan işsizliği az da olsa gidereceğini açıklayan Canyürekli, şunları aktardı:

"3 bin 200 metre karelik bir alan üzerine kurulan fabrikadan, hedeflenen üretim kapasitesi ilk etapta 5 ton olacak. Fabrikanın tam faaliyete geçmesiyle, üretim kapasitemiz günlük 25 tona çıkarılacak. Fabrikanın yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 200 bin lira oldu. İlk etapta fabrika da 20 kişi çalıştırılacak. Kapasitenin artmasıyla birlikte işçi sayısı da artırılacak."

12 Haziran'da açılışı yapılacak fabrikanın açılış törenine, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de katılımı bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir