AFAD duyurdu: Adana Kozan'da peş peşe 3 deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6, 05.33'te 4,5 ve 05.34'de 4 büyüklüğünde peş peşe 3 deprem meydana geldiğini duyurdu. İlçede paniğe neden olan sarsıntıların 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremden kaynaklı olumsuz bir durumun bulunmadığını açıkladı.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı son dakika depremleri duyuruyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6, 05.33'te 4,5 ve 05.34'de 4 büyüklüğünde; 7 kilometre derinlikte art arda 3 deprem meydana geldi.

Kozan'ın yanı sıra Adana merkez ve çevre ilçelerinde de hissedilen depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha tarama çalışması yaptı.

"Tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir"

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremden kaynaklı olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi. Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle: 

“Adana Kozan merkezli 4,6 saat: 05.32) 4,5 (saat:05.33) ve 4,0 (saat: 05.34) büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedillen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

"Bize ulaşan bir olumsuzluk yok"

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Arslanköylü, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun." dedi.