Adana'daki arka arkaya depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den stres transferi uyarısı

Adana sabah saatlerinde meydana gelen 4 ve üzeri depremlerle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4.6, birer dakika arayla da 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Çevre illerden hissedilen ve paniğe neden olan Adana depreminin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, Saimbeyli fay hattına işaret ederek stres transferi uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana bugün arta arda meydana gelen 3 depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 05.32’de 4.6, 05.33’te 4.5 ve 05.34’te 4.0 büyüklüğünde; 7.0 kilometre derinlikte peşi sıra 3 deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden olurken bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Prof. Dr. Naci Görür'den Adana depremi sonrası ilk açıklama geldi. 

Prof. Dr. Görür, Saimbeyli Fay Zonu'na dikkat çekti. Adana'daki depreminin doğrudan Doğu Anadolu Fay hattıyla ilgili olmadığını söyleyen Görür, stres transferi gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Görür'ün paylaşımı şöyle:

"Adana, Kozan/Mahyalar yakınında ve Saimbeyli Fay Zonunda 4,8 deprem oldu. Bu depremi gene 4’den büyük 2 artçı izledi. Depremin doğrudan DAF ile ilgisi yok ama ondan enerji transfer etmiş olabilir. 6 Şubat 2023 hareketlerinin etkisi olduğu söylenebilir."