Adana'da 3 deprem bir dakika arayla geldi! Prof. Dr. Okan Tüysüz'den ilk açıklama (Son depremler)

Adana yeni güne depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi Adana'nın Kozan ilçesinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Adana'da 4.6 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem birer dakika arayla gerçekleşti. Daha sonra 3.7'lik bir deprem daha meydana geldi. Paniğe neden olan 3 depreme ilişkin Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz'den ilk açıklama geldi. Tüysüz, bölgedeki biriken stresin boşaldığını söyleyerek hareketliliğin bir sene boyunca devam edebileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 05.33'te 4.5 büyüklüğünde deprem ve saat 05.34'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birer dakikayla arayla meydana gelen depremler paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi ise ilk depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Adana'daki art arda depremlerin ardından açıklamalarda bulundu. 6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük depremi hatırlatan Tüysüz, "Burada biriken stresin bir şekilde boşalması gerekiyordu. Bu depremle birlikte boşaldı. Depremi 6 Şubat artçısı olarak değerlendirebiliriz" dedi.

"Adana'daki hareketlilik bir sene boyunca devam edebilir"

Depremin orta büyüklükte olduğunu belirten Tüysüz, "Bölgede bu şiddetin üstünde bir deprem beklemiyorum. Ancak bölgedeki hareketlilik yaklaşık bir sene boyunca devam edebilir" dedi. 

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, gün içerisindeki verilerle son depremler listesini güncelliyor. "Adana'da deprem mi oldu, az önce deprem mi oldu" soruları son depremlerle yanıt buluyor.