Adana'da ÇUTEK 2010 Fuarı açıldı

Makine, otomasyon, elektik-elektronik ve enerji üretimi alanında hizmet veren firmaların katıldığı fuar 6 Haziran'a kadar gezilebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - TÜYAP Adana Fuarcılık, Çukurova Fuarcılık ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen, "3. Çukurova Üretim Teknolojileri ve Adana 3. Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Enerji Üretimi ve Dağıtımı Fuarları" (ÇUTEK 2010) açıldı.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyonun açılışındaki konuşmasında, fuara 16 ülkeden ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Adana'dan makine, elektrik–elektronik, otomasyon alanlarında hizmet veren firmaların katıldığını belirtti.

Geçen yıl 17 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuarın bu yıl 6 Hazirana kadar açık kalacağını anlatan Ersözlü, şöyle devam etti:

"Fuarların içeriğine baktığımızda üretimin her aşamasında kullanılan metal işleme makineleri, CNC tezgahları, kaynak makineleri, hidrolik–pnömatik sistemler, el aletleri, elektrik–elektronik, otomasyon sistemleri, enerji üretimi ve dağıtımı, trafo, imalat sanayinde ihtiyaç duyulan makine ve malzemeler bu fuarda sergilenecek. Fuara Suudi Arabistan, Irak, Ürdün, Makedonya ve Sırbistan'dan önemli heyetler davet ettik. Firmalarla yapacakları ikili görüşmeler neticesinde olumlu bağlantılar kurulacağına inanıyoruz."

Ersözlü, fuara başta çevre kentler olmak üzere toplam 40'a yakın ilden ziyaretçi gelmesini beklediklerini bildirdi.

Türkiye'nin takım tezgahları tüketiminde dünyada 14. sırada bulunduğu kaydeden Takım Tezgahları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu üyesi Melih Akgün, üretimde ise 2008 yılında 583,2 milyon dolar ile 15. sırada yer aldığını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir