AB: İspanya'ya 250 milyarlık kredi verileceği yalan

El Economista gazetesi, konunun özel bir IMF Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirildiğini ve Yunanistan'a önerilen kurtarma planından kaçınmanın amaçlandığını yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL/MADRİD- Avrupa Komisyonu, Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD hazinesi ve AB'nin İspanya için 250 milyar euroya kadar kredi hattı dahil bir likidite planı hazırladığı iddialarını yalanladı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Amadeu Altafaj, İspanya'da yayımlanan El Economista gazetesinin İspanya'yı kurtarmak için AB, IMF ve ABD Hazinesi'nin katılımıyla 250 milyar euro tutarında fon hazırlandığı haberiyle ilgili, "Çok tuhaf. Bunu kesinlikle reddedebilirim" dedi.

Gazete, konunun özel bir IMF Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirildiğini ve borç içindeki Yunanistan'a önerilen benzer bir kurtarma planından kaçınmanın amaçlandığını yazdı.

İspanya hükümeti sözcüsü dün, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın Cuma günü yapacağı görüşmenin, Madrid yönetiminin Yunanistan benzeri kurtarma arayışı içinde olduğu medya raporlarıyla bağlantısı bulunmadığını ifade etti.

Euro Bölgesi ve IMF Yunanistan için 110 milyar euro tutarında kurtarma planı hazırlamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir