72 kişinin can verdiği Grand İsias Hotel davasında yine karot örneği alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 72 kişinin can verdiği Grand İsias Hotel'e ilişkin davada, otelin enkazından yeniden karon numunesi alındı. Adıyaman'daki otelin yıkılmasına dair davada üçü tutuklu olmak üzere 11 kişi yargılanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan binalara ilişkin davalar sürüyor.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, 12 Haziran'daki duruşmada, raporlara itiraz eden tarafların talebi üzerine yeniden karot örneği alınarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine gönderilmesine karar vermesinin ardından aralarında bilirkişilerin de bulunduğu heyet, otel enkazının bulunduğu alanda inceleme yaptı.

Alınan karot örnekleri, tutanaklarla detaylı inceleme için üniversite heyetine teslim edildi. Alınan numunelerle ilgili hazırlanacak raporlar, mahkeme heyetine sunulacak.

Yeni bilirkişi izledi

Gelişmeleri izleyen KKTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, gazetecilere, mahkeme heyetinin son duruşmada yeniden numune alınmasına karar verdiğini hatırlattı.

Otelin enkazına bilirkişi heyetinin geldiğini ve karot numune örnekleri aldığını dile getiren Esendağlı, "Son duruşmada, Gazi Üniversitesinden gelen raporlara taraflarca yapılan itirazları dikkate alan mahkeme, dosyanın tekrar bilirkişiye havalesine ve başka bir bilirkişi heyetinin dosyayla ilgili çalışma yapmasına karar vermişti. Görev verilen bilirkişi heyetinin kendisinin burada bir keşif yapma ve alınabilecek kalıntı var ise karot alma yönünde bir talebi olmuştu. Bugün de bu kapsamda çalışma yapıldı." diye konuştu.

Davanın 4. duruşması, 22 Ekim'de görülecek.