700 polisin ataması rutin bir iş

MİT soruşturmasına karşılık 700 polisin yerinin değiştirildiği haberlerine Bakan Şahin, "Yüzde yüz yalan" derken; Hüseyin Çapkın, "Sıradan, rutin bir iş" yorumunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde farklı birimlerde görevli 700 polisin "şark hizmetiyle" görevlendirilmesine yönelik haberin "aslı olmadığını" belirterek, "Yüzde yüz yalan bu kadar olur" dedi. Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul emniyetinde görevli 700 polisin farklı illere tayin edilmesinin "sıradan, rutin bir iş olduğunu" belirtti.

Şahin, Asya Termal Otel'de düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşım Toplantısına gelişinde, gazetecilerin söz konusu habere ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bakan Şahin, basında yer alan haberin sorulması üzerine, "Aslı olmayan bir haber. Yüzde yüz yalan bu kadar olur" dedi.

Bir gazetecinin, "Yok mu öyle bir şey?" sorusuna da Şahin, "Bu geçmişte tayini çıkmış arkadaşlarımızla ilgili, alakasız bir haber" yanıtını verdi.

Anormal bir şey yok

İl Emniyet Müdürleri Bilgi paylaşım Toplantısı'nda, gazetecilerin polislerin tayinine ilişkin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çapkın "Anormal bir şey yok. Her sene yapılan... Henüz bilmiyorum basında ne denildi. Ama anormal bir şey yok" dedi.

Bir gazetecinin, "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 'önceden yapılan bir ibradır' dedi" sözleri üzerine de Çapkın, "Bunun yeni bir şey olmadığını, her zaman olan şeyler olduğunu" dile getirdi.

Bir gazetecinin, "MİT soruşturmasına karşılık gibi algılandı" sözleri üzerine de Çapkın, "Hayır hayır anormal bir şey yok" dedi.

Çapkın, bunun "şark hazırlıklarıyla ilgili, sıradan, rutin bir iş olduğunu" vurguladı.

Emniyet'te atamalar 'rutin' dedi 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1. Bölge hizmetinden 2. Bölge hizmetine her yıl ortalama 18 bin personelin tayini yapıldığı ifade edilerek, bu personeli planlamak için her yıl Şubat ayında, bu sayının 2 katı personele hazırlık tebligatı gönderildiği kaydedildi.
Açıklamaya göre, 2012 yılına mahsus olmak üzere, 2. Bölgede alanında yetişmiş ve tecrübeli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yurt genelinde 2000 yılından önce 2. Bölge hizmetini yapmış 3 bin 152 branşlı personele 2. Bölge tebligatı gönderildi.
Bu kapsamda, 2000 yılından önce 2. Bölge hizmetini yapmış İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 276 branşlı personele tekrar 2. Bölge hizmeti yapması için tebligat yollandı.
Şartları uyan personelin, Haziran ayı atama döneminde 2. Bölgeye atamaları yapılacak.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir