61 bin üstünde kapanmayı başardı

İMKB gün boyunca alıcılı seyretti ve 61 bin üstünde kapanmayı başardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftanın son işlem gününde alıcılı bir seyir izledi.İlk seansta alımlarla 60972 puana kadar yükselen Bileşik Endeks, gelen satışları 60300 bölgesinde karşıladı ve yeniden toparlanma çabasına girdi.  İkinci seansta artan alım baskısı ile maksimum 61289 puanı gördü ve 61000 üzerinde yatay seyre girdi ve günü yüzde 1.2'lik veya ve 725 puanlık artışla 61112 puandan tamamladı.

Dün ABD borsalarında yaşanan yükselişin Avrupa borsalarına yansıyacağı beklentisi İMKB'nin alıcılı açılışında etkili oldu. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Nisan ayı toplantısında faiz artırması olasılığını yarattığı şokun üstesinden çabuk gelen piyasalar bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri odaklandı. Libya'da Kaddafi güçleri ve muhalifler arasındaki çatısmaların sürmesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş yükselişi sınırlasa da, ABD tarım dışı istihdam verilerinin olumlu geleceği beklentisi alıcılı seyrin sürmesine neden oldu.  Tarım dışı istihdam verilerin Çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin ardından yükselen beklentilerin altında kalması, temkinli havaya yol açtı.

Euro'nun gücü sürüyor

Euro güçlenmeye devam ediyor. Euro/dolar paritesi dün 1.40'ı test ederken, ardında 1.3930 seviyelerine gevşedi ardından 1.3970 seviyelerinde dengelendi. Serbest piyasada dolar günü 1.5990 TL'den euro da 2.2360 TL'den kapadı. Dolar TL'de aşağıda ilk olarak 1.5930 seviyesi destek, yukarıda ise 1.6050 seviyesi ilk direnç olarak izlenecek.  Bazı işlemciler ise euronun gelecek iki hafta içinde dolar karşısında 1.4280 ve Kasım başında ulaştığı 1.4283 seviyelerini deneyebileceğini belirtiyorlar.

Bonoda satış gözlendi

Libya'dan esen soğuk rüzgârların etkisi tam olarak azalmadan bono piyasasının toparlanması biraz zor görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda bir şekilde yüzde 8,65 seviyesinde tutunmayı basaran bono piyasası Mart ayına yüzde 8.95 seviyesine yükselerek keyifsiz bir başlangıç yaptı. Dün gün içinde 8.80 seviyesine kadar gerilediyse de dün bir miktar satışla negatif seyretti ve yüzde 8.93 seviyelerine çıktı. Gösterge tahvilde pazartesi gününe valörlü işlemler ise satışlarla  yüzde 8.98 seviyelerinde.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir