4 kadının şehit edilmesi vahşettir

Erdoğan, Siirt'te yaşanan olayın sıradan bir olay olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başkbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 kadının şehit edilmesinin sıradan bir olay değil olmadığını bunun bir vahşet olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'tan Türkiye'ye dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Pervari'deki çatışmada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Erdoğan, "Buradan öncelikle Kürt kökenli annelere seslenmek istiyorum, ardından tüm annelere seslenmek istiyorum. Siirt'te olan hadise sıradan bir hadise değildir ve gerçek yüzlerini ortaya koyması bakımından çok önemli bir hadisedir. O PKK'nın gerçek yüzünü ortaya koyması bakımından çok önemlidir. PKK karşısındaki kadına da kıza da böyledir, kendi içindeki kadına kıza da böyledir. 4 tane kızımızı şehit ettiler. İfadede edilen mermi rakamı 200'e yakın mermi, kurşun, böyle bir vahşet olur mu? Böyle bir alçakça saldırı olur mu?"

Erdoğan, anayasa çalışmalarına ilişkin mektubu yarın muhalete göndereceklerini de açıkladı.

"Liderler arasındaki latifeler"

Erdoğan, "ABD krizle boğuşuyor ve Başkan Obama zor günler geçiriyor, bir seçim yaklaşıyor. Bugün Sayın Obama ile yaptığınız görüşmeden basına yansıyan bir diyalog var, 'Eğer seçimde ihtiyaç olursa gelir mitingde bir konuşma yaparım' şeklinde. Böyle bir seçim desteğiniz olacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bunlar tabii liderler arasındaki latifelerdir. Bu latife nereden sızmış onu da bilmiyorum doğrusu. Sayın Obama Amerika'da şu anda tabii bir yerde kampanyasını adeta başlatmış durumda. Takriben 390 gün gibi bir zamanı var. Bu süreci lehine çevirebilmek için tabii ikinci 4 yılla ilgili bütün deneyimini, tecrübesini burada kullanacaktır. Tabii bir yerde Demokratların adayı konumundadır, ama Cumhuriyetçilerin şu anda adayı kim bu belli değil. Bu belli olmadığı için Amerika'da ne olur, ne olacak o da net değildir. Ama bizim şu geçen yaklaşık 2,5 yılımız ikili ilişkiler noktasında özellikle Türk-Amerikan ilişkilerinde diyebilirim ki verimli ve iyi niyetli bir süreç olmuştur. Zaman zaman belki bazı farklı düşünceler ortaya çıkmıştır, ama bunlar süratle telafi edilmiştir ve giderilmiştir. Şu anda işleyen süreç de iyi bir süreçtir."

Bu konularda ilginizi çekebilir