360 bin adet captagon hap ele geçirildi

Ermenistan plakalı araçta 101 adet kilitli poşetler içeresine saklanmış 51 kilo 300 gram ağırlığında captagon hap ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İstanbul, Diyarbakır ve Batman'da düzenlenen operasyonlarda 51 kilo 300 gram ağırlığında 360 bin adet captagon hap ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik çalışma yürüten İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ermenistan'da imal edildiği öne sürülen sentetik uyuşturucu hapların Türkiye üzerinden Suriye'ye götürüleceği bilgisine ulaştı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından uyuşturucu hapların yüklendiği aracın Diyarbakır'a gelmesinden sonra operasyon başlatan ekipler, Ermenistan plakalı aracı durdurarak içerisinde arama yaptı. Yapılan aramada, aracın yedek deposunda zulalanmış halde 101 adet kilitli poşetler içeresine saklanmış 51 kilo 300 gram ağırlığında 360 bin adet captagon hap ele geçirildi.

Araç içerisinde bulunan Ermenistan uyruklu A.H. ile S.B'yi göz altına alan ekipler, ele geçirilen uyuşturucu maddeyle ilgili Batman ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda da A.D, S.K, S.Ş ile Suriye uyruklu olduğu belirtilen W.D. de gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerle birlikte bir adet ruhsatsız silah ile iki adet şarjör ve 17 adet fişek ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan altı şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir