30 yıllık davada sona gelindi

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin direnme kararının ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yeniden görülmeye başlanan 30 yıllık Dev-Yol ana davası, karar için 1 Şubat 2012'ye bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin direnme kararının ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yeniden görülmeye başlanan 30 yıllık Dev-Yol ana davası, karar için 1 Şubat 2012'ye bırakıldı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki duruşmaya bazı sanıklar ile avukatları Şanal Sarıhan, Mehdi Bektaş, Ömer Kavili ve İsa Ünal katıldı.
Duruşmada söz alan sanık Yaşar Kanbur'un avukatı Ömer Kavili, yasa tekniği bakımından Yargıtay Ceza Genel Kurulunun "bozma" yönündeki kararına uyulması gerektiğini söyledi.
Öncelikle Ceza Genel Kurulu kararına uyma kararı verilmesini isteyen Kavili, ardından olmayan belgelerle yargılama yapılamayacağından, davanın düşürülmesini talep etti.
Sanık Yaşar Kanbur da "Bu dava toplumsal vicdanda mahkum olmuş, politik olarak yok olmuş bir davadır. Uluslararası hukukta da mahkum olmuş bir davadır. Bir türlü bitmiyor. Ne zaman aşımına uğruyor ne başka türlü düşürülebiliyor. Hiç değilse yaş haddinden bu davanın bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul, savunmaların ardından dosyayı inceleyip, karar vermek üzere duruşmayı 1 Şubat 2012'ye bıraktıklarını açıkladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir