30 yılda biriktirdiği para ile 107 günlük Avrupa turu yaptı

Sigara içmediği halde sigara için ayırdığı ve 30 yıl boyunca biriktirdiği parayla, hayalini gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA (A.A) - 30.09.2011 - Antalya'nın Alanya ilçesinde fotoğrafçılık yapan Abdülkerim Arif Görgün, sigara içmediği halde sigara içermiş gibi 30 yılda biriktirdiği parayla motosiklet turuna çıktı. Görgün, 107 günde 24 bin 400 kilometre yol katederek 20 ülkeyi gezdi.

Abdülkerim Arif Görgün (46), 12 Haziran'daki seçimlerde oyunu kullandıktan sonra motosikletiyle çıktığı Avrupa turunda ilk olarak Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ettiğini ardından da Yunanistan'a giderek, Atatürk Evi'ni gezdiğini söyledi. Avrupa ülkelerini gezerken Almanya, Hollanda, Fransa ve Finlandiya'da motosikletinde asılı olan Türk bayrağını fark eden gurbetçilerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Görgün, Avrupa'daki Türklerin kendisine evlerinin kapısını açtığını bildirdi.

Polonya'da kendisi gibi motosikletle o ülkeyi gezen bir kişiyle 4 gün seyahat ettiğini kaydeden Görgün, İspanya ve İsveç'te ise eşyalarının çalınmasına rağmen turuna devam ettiğini dile getirdi. Görgün, "Sırbistan'da motoruma benzin almak için girdiğim akaryakıt istasyonunda, yüzümü rüzgardan korumak amacıyla kafama takılı olan maske nedeniyle çalışanlar beni hırsız sanarak, ellerini havaya kaldırıp, kasayı açtılar" dedi.

Gezisinde en çok İspanya'dan etkilendiğini dile getiren Görgün, Cebelitarık Boğazı'nı geçerek Fas'a gittiğini bu ülkenin insanlarının yaşam tarzı ve Türkiye'ye olan ilgisinin kendisini etkilediğini vurguladı. Fas'ın ardından tekrar İspanya'ya geçen Görgün, Güney Avrupa ülkelerini gezerek Türkiye'ye döndüğünü anlattı.

24 bin 400 km yol katetti

Gezisinin planladığından daha uzun sürdüğüna anlatan Görgün, şöyle konuştu:

"Böyle bir seyahati 16 yaşında hayal etmeye başladım. 16 yaşından itibaren de sigara içmesem de içiyormuş gibi kumbaramda para biriktirmeye başladım. Yeterli parayı biriktirdikten sonra ehliyetimi aldım. 30 yılda biriktirdiğim ve gezim için yeterli olacağını düşündüğüm 4 bin 500 euro ile hayalini ettiğim tura başladım. Motor tutkunu olduğum için 1993 yılında, Paris-Dakar rallilerinde kullanılan 92 model Yamaha Super Tenere marka motosiklet almıştım. Tura bu motosikletle çıktım. Gezim boyunca genellikle motorumda bulunan çadırla gittiğim ülkelerdeki kamp alanlarında ve güvenli olacağını düşündüğüm dinlenme yerlerinde kaldım. Bazı zamanlarda da pansiyonda konakladım. Yemek ihtiyacımı genellikle geziye çıkmadan önce yanıma aldığım ve motorumda taşıdığım konserve gıdalarla giderdim. Seyahatimde gerekli olacağını düşündüğüm eşyalarım motorumdaydı, ancak tur planladığımdan uzun sürdü. İsveç'te Stockholm'de çantamı çaldırdım. Cüzdanım, pasaport ve sürücü belgemin yanı sıra param ve fotoğraf makinem de çalındı. Ayrıca İspanya'da kaldığım kamp bölgesinde de çadırda yatarken elbiselerim çalındı. Eşyalarımın çalınması nedeniyle gezim yaklaşım 20 gün uzadı. Gezimi tamamlayıp Alanya'ya döndüğüm için çok mutluyum. Hayalimi gerçekleştirdim."

Görgün, 107 gün süren turda 24 bin 400 kilometre yol katettiğini ve 20 ülkeyi ziyaret ettiğini aktardı. Gittiği ülkelerde tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleri gezdiğini belirten Görgün, gezisi sırasında 3 bin kare fotoğraf çektiğini ve turunu ölümsüzleştirdiği söyledi.

Görgün, seyahatinde yaşadıklarını kitap haline getirmek istediğini de kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir