28 Şubat da sorgulanmalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu demokrasi adına , Türkiye'de hukuksuzluğun yaşandığı tüm süreçlerin sorgulanması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben 28 Şubat olaylarının sağlıklı bir sorgulama sürecine tabi tutulacağına inanmıyorum. Nedeni de şu, o süreç bugünkü iktidarı doğurmuştur. Kendisini doğuran sürece karşı dava açmaz. Sorgulamaz da onu" dedi.
HaberTürk televizyonundaki "Türkiye'nin Nabzı" programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kendisi hakkında hazırladığı dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyle ilgili Türkiye adına, demokrasi adına, özgürlükler adına üzüntü duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hemen arkasından yaptığım bir açıklamam da var, 'inşallah Türkiye'nin demokratik gelişimine katkısı olur' dedim. Tartışılmalı bunlar" diye konuştu.
Fezlekelerin hazırlanabileceğini bugüne kadar da bunların hazırlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Türkiye hukuk devleti ise yargı her türlü eleştiriye açık olmalıdır. Hukukun üstünlüğü diye bir kavrama güveniyorsak, yargıdan korkmamız lazım. Eğer orada adalet dağıtılmıyorsa, ben orada görev yapan insanları kimse kusura bakmasın ama yargıç diye tanımlamam. İfade özgürlüğünü sınırlıyor bu kararlar, Silivri savcısının düzenlediği fezleke, benim ifade özgürlüğümü sınırlıyor, 'sen konuşamazsın, yargıyı eleştiremezsin, sen sadece Hükümeti alkışlayabilirsin' diyor"
Önce suçluyu belirliyorlar
Önce suçlunun belirlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "O kişiyle ilgili bilgileri yüklüyorlar bilgisayara. Ondan sonra bu kişilerin telefonları dinlenmeye başlıyor... Bu kişileri kim belirleyecek? Emniyet Genel Müdürlüğü bana bağlı değil, kime bağlı siyasi otoriteye bağlı" dedi.
Hukuksuzluk varsa 28 şubat da sorgulanmalı
Kılıçdaroğlu, bir başka soruyu yanıtlarken de 28 Şubat sürecinin de hukuksuzluk, haksızlık varsa sorgulanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ben 28 Şubat olaylarının sağlıklı bir sorgulama sürecine tabi tutulacağına inanmıyorum. Nedeni de şu; o süreç bugünkü iktidarı doğurmuştur. Kendisini doğuran sürece karşı dava açmaz. Sorgulamaz da onu" diye konuştu. 
Büyükanıt da yargılanmalı
Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, insan hakları ve özgürlüklerin kalıcı olarak her kesim için, bizim gibi düşünmeyenler için de geçerli olabilmesi için Sayın Büyükanıt madem ki muhtıra verdi onun da bu süreçte kusura bakmasın ama yargılanması lazım" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir