26 bin kişinin hesabına ulaşmışlar

Antalya'da 'banka faresi' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 9 kişinin sorgusu devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Antalya'da kredi kartı limitleri yüksek olan banka müşterilerinin kimlik bilgilerine ulaşarak telefon bankacılığı sayesinde müşteriler adına ek kart çıkartıp hesaplarından yüklü miktarda para çektiği iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişinin sorgusu sürdürülüyor.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliğinde sorgulanan zanlıların 26 bin kişinin bilgilerine ulaştığı belirtildi.

Zanlıların parasız kaldıkları dönemde 26 bin kişi arasından seçtikleri kişiler adına sahte kimlik çıkarttıkları ve bankadaki hesaplarından para çektikleri iddia edildi.

Zanlılar arasında yer alan ''Google'' lakaplı N.A. ile örgüt lideri eski bankacı A.K. arasındaki telefon görüşmeleri dikkati çekti. Örgüt lideri A.K, sahte nüfus cüzdanını çıkardığı ünlü bir kişinin din hanesinde ''Hristiyan'' yazması üzerine N.A'ya ''Bu adam Hristiyan mı? Kötü yola düşmüş, Allah'ını seversen buna 'İslam' yazalım'' dediği öne sürüldü. Zanlılar arasında geçen bu konuşmanın ardından ismi açıklanmayan ünlü kişinin sahte nüfus cüzdanına ''İslam'' yazıldığı belirtildi.

Antalya'da düzenlenen ''Banka faresi'' adı verilen operasyonda, kredi kartı limitleri yüksek olan banka müşterilerinin kimlik bilgilerine ulaştıkları, bu bilgileri kullanarak telefon bankacılığı ile başkası adına ek kart veya kayıp kart bildiriminde bulunarak yeni kart çıkardıkları, bu kartları adres değişikliği yaparak farklı bir adreste teslim alıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Örgüt üyelerinin, bütün bilgilerini elde ettiği müşterileri adına gelen ek kartları sahte nüfus cüzdanı ile kuryeden teslim aldıkları, ellerine ulaşan kredi kartları ile telefon ya da internet bankacılığı sistemini kullanarak başka hesaplara para transferi yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri belirlenmişti.

Örgüt lideri eski bankacı

Örgüt lideri olduğu iddia edilen eski bankacı A.K, İstanbul Kartal Vergi Dairesinde görevli memur A.A'nın da aralarında bulunduğu zanlıların altı ayda 15 kişinin hesabından 500 bin lira çektikleri öne sürülmüştü. Örgütün Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Galatasaraylı eski yönetici Mümtaz Tahincioğlu'nun hesabından 50 bin lira, Prof. Dr. Cahit Gürkan Zorlu'nun hesabından 5 bin lira çektikleri tespit edilmişti. Örgüt üyelerinin kendi aralarındaki görüşmelerinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şarkıcı Volkan Konak'ın da bilgilerini elde ettiği iddia edilmiş, Aziz Yıldırım ve Volkan Konak'ın seslerinin tanınmış olması nedeniyle bankanın telefona çıkacak müşteri temsilcisini ikna edemeyeceklerini düşündükleri ve bu nedenle Yıldırım ve Konak'ın isimlerini kullanmadıkları öğrenilmişti.

Gözaltına alınanlardan N.A'nın örgütteki görevinin kişilerin geçmişini ve kimlik bilgilerini araştırmak olduğu ileri sürülmüştü.

Bu arada, A.K'nin beş yıl önce usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle çalıştığı bankadan çıkarıldığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir