130 liralık yola 600 lira isteyen taksiciye 9 bin 574 lira ceza!

İstanbul'da Galata Köprüsü’nden Dolmabahçe Sarayı'na gitmek isteyen turistten taksimetre açmayarak 600 lira para isteyen taksiciye 9 bin 574 lira para cezası verildi. Buna ek olarak taksi 10 gün trafikten men edildi. Söz konusu mesafe taksimetreyle yaklaşık 130 lira.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'u ziyaret eden bir turist, Galata Köprüsü'nden Dolmabahçe Sarayı'na gitmek için bir taksiye binmek istedi. O anları cep telefona kaydeden turist, taksiciye yaklaşarak Dolmabahçe'ye ne kadara gideceğini sordu. Taksi sürücüsü ise 600 liraya gideceğini söyledi. Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan turist, duruma isyan etti.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, 18 Temmuz 2023'te 34 TAZ 50 plakalı ticari taksinin sürücüsü H.Y.'nin turist yolculardan 600 TL talep ettiği belirlendi. Söz konusu görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra harekete geçen ekipler, sürücüyü kısa sürede tespit etti.

İncelemeler sonucunda, sürücü H.Y.'ye 'taksimetre kullanmamak' suçundan 3 bin 135 TL ve 'belediye çalışma izni süresi bittiği halde yolcu taşımak'tan 6 bin 439 TL olmak üzere toplam 9 bin 574 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alınarak araç trafikten men edildi.

Galata Köprüsü'nden Dolmabahçe Sarayı'na yaklaşık 5 kilometre var. Bu mesafe için ortalama 130 lira taksi ücreti alınması gerekiyor.