10 Şehit Diyarbakır'a götürüldü

Saldırıda şehit olan 10 güvenlik görevlisinin cenazeleri ailelerine gönderilmek üzere Diyarbakır'a getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR  - Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan 10 güvenlik görevlisinin cenazeleri Diyarbakır'a getirildi.

Saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban'ın cenazesi Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından helikopterlerle Diyarbakır'a getirildi.

Ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirilen şehit cenazeleri, yapılacak otopsiden sonra memleketlerine gönderilecek.

Şırnak'ta tören düzenlendi

Şehit olan 10 güvenlik görevlisi Diyarbakır'a gönderilmeden önce Şırnak'ta uğurlama töreni düzenlendi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Vahdettin Özkan, Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.

Yurdun dört yanından kınama mesajları geldi

Sivil örgütler, siyasi partiler, futbol kulüpleri ve iş dünyası temsilcileri şehit haberlerinin ajanslara düşmesinin ardından arda arda kınama mesajları göndererek terörü lanetlediler. Diyarbakır'da adli yılın başlaması nedeniyle yapılması planlanan kokteyl, Beytüşşebap'taki terörist saldırı nedeniyle iptal edildi.


"Söyleyin! Niye geldiniz?"

[PAGE]


"Söyleyin! Niye geldiniz?"



Şehit düşen Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, Konya'nın Karapınar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
İpekçi Mahallesi Özgürlük Caddesi'ndeki tek katlı evinin önünde bulunan bahçede çalışırken askeri yetkilileri karşısında gören anne Kafiye Ala, "Oğlum şehit mi düştü? Söyleyin! Niye geldiniz?" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Alışveriş için gittiği Konya kent merkezinde oğlunun yaralı olduğu haberini alır almaz ilçedeki evine dönen baba Seyyar Ala, askeri yetkilileri görünce oğlunun şehit olduğunu anladı.
İlçe halkı, Ramazan Emre Ala'nın şehit haberini aldıktan sonra Ala ailesinin evine adeta akın etti.
Şehit ailesini, yakınları ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı.
Şehit haberinin duyulmasının ardından şehit askerin baba ocağına ay yıldızlı bayrak asıldı.
Şehidin amcasının oğlu İhsan Ala, "Ramazan ile en son Ramazan Bayramı'nda izne geldiğinde yüz yüze görüşmüştük. İki gün önce de telefon görüşmemizde operasyondan geldiğini söylemişti. Askerliğinin bitmesine 90 günü kalmıştı. Allah belalarını versin. Ciğerimiz yandı. Vatan sağ olsun" diyerek, gözyaşı döktü.


"Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim"

[PAGE]


"Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim"

Piyade Er Serdar Küpeli'nin şehit olduğu haberi Mara Mahallesi'nde ikamet eden anne Ayşe ve baba Mehmet Küpeli'ye sabah saatlerinde Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askeri personel tarafından verildi. Oğlunun şehit haberini alan baba Mehmet Küpeli, gözyaşına hakim olamadı. Şehit Küpeli'nin baba evine Türk bayrağı asıldı, yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu.
Büyük üzüntü yaşadıklarını belirten baba Mehmet Küpeli, "Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Bu bayrak hiç bir zaman inmeyecek" dedi. Baba Küpeli taziye ziyaretine gelen Vali Yardımcı Murat Süzen'e oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi.
Şehit Küpeli'nin 2'si erkek 3 kardeşinin olduğu ve evin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi.
Terhisine 59 gün kala şehit olan Küpeli'nin cenazesinin yarın Adıyaman'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Baba telefonda öğrendi

[PAGE]


Baba telefonda öğrendi




Şehitkamil ilçesi Pirsultan Mahallesi'ndeki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un baba evine gelen askeri yetkililerden oğullarının haberini alan Bozkurt ailesi yasa boğuldu. Anne Rabia Bozkurt'un haberi alınca sinir krizi geçirdiği, bir iş için Adana'da bulunan baba Ali Bozkurt'a ise telefonla oğlunun şehit olduğu haberinin verildiği öğrenildi.
Şehit haberinin duyulmasının ardından, Bozkurt ailesinin evlerinin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.
Biri kız, 2'si erkek 3 kardeşi olan şehit Uzman Çavuş Bozkurt'un 9 ay önce göreve başladığı ve Ramazan Bayramı'nı ailesiyle birlikte geçirdiği öğrenildi.
Şehit Uzman Çavuş Bozkurt'un, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

5 yaşında kızı var

[PAGE]


5 yaşında kızı var


Şehit Piyade Üsteğmen Çiftçi'nin emekli polis memuru olan babası Mehmet'e, ev hanımı annesi Hanım'a ve eşi Ayşe Çiftçi'ye durumu, Garnizon Komutanlığı'ndan görevli subaylar ambulans eşliğinde bildirdi.
Garnizon Komutanlığı'ndan görevli subaylar, aslen Elazığlı olan ve Afyonkarahisar'da yaşayan Şehit Üsteğmen Çiftçi'nin anne, babası ve eşine başsağlığı diledi.
Şehit askerin baba ocağı, şehit haberinin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla süslendi.
Acı haberin duyulması üzerine taziye için çok sayıda kişi eve geldi.
2007 yılında sözleşmeli subay olarak göreve başladığı öğrenilen Şehit Çiftçi'nin, Su Ürünleri Mühendisliği Fakültesi mezunu olduğu ve Zeynep adında 5 yaşında kızının bulunduğu bildirildi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da, aileye başsağlığı diledikten sonra artık PKK terörüne son verilmesi gerektiğini söyledi.

6 aylık askerdi

[PAGE]


6 aylık askerdi



Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Jandarma Komando Er Süleyman Güleç'in İznik'teki baba ocağında yas var. İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, askeri yetkililerden Güleç'in şehit olduğu haberini alan ailesi üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, acı haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.
İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve çok sayıda kişi de taziye için eve geldi.
Şehidin babası Halil Güleç, sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta kalabildi. Acılı anne Canan Güleç'i ise komşuları teskin etmeye çalıştı.
Güleç'in bekar ve 6 aylık asker olduğu belirtildi. Makine teknikeri olduğu kaydedilen Güleç'in, kardeşinin de kısa bir süre sonra askere gideceği bildirildi.

Acılı aile basına görüntü vermek istemedi

[PAGE]


Acılı aile basına görüntü vermek istemedi

Köyceğiz ilçesi Yangı köyünde oturan şehit Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın (23) ailesine şehit haberi, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Binbaşı Barış Yıldırımer, İlçe Jandarma Komutanı Zafer Tuncer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.
Haberi alan şehidin babası Bayram, annesi Nazimiye Uysal ve yakınları üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı ve köyün girişi Türk bayraklarıyla süslendi. Şehit düşen Uysal'ın yakınları ve sevenleri baba ocağına başsağlığı dilemek için geldi.
7 aydır görev yaptığı Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Uysal'ın babasının, ilçedeki Beyobası Yusuf Niyazi Pirci İlköğretim Okulu Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.
Şehit Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın, yarın Yangı köyünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.
Öte yandan, şehit yakınları gazetecilerin baba ocağından görüntü almasına izin vermedi.


"Telefonda mutlu olduğunu söylüyordu"

[PAGE]


"Telefonda mutlu olduğunu söylüyordu"




Merkez Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) ailesine şehit haberi, Antalya Garnizon ve 3. Er Eğitim Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.
Haberi alan şehidin babası İlyas, annesi Günay ile kardeşleri, üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla süslendi. Ailenin komşuları ve yakınları da başsağlığı dilemek için eve geldi.
Şehit babası İlyas Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarını daha iyi okutmak için Antalya'ya geldiğini belirterek, "Çocuğum hukuk okuyordu. Bir yandan da uzmanlık yapıyordu. Gücüm yoktu okutmaya. Ama benim vergimle, benim paramla TBMM'de PKK para alıyor. Dağda gidip PKK ile kucaklaşıyor özgürlük için" dedi.
"Türkiye bayrağına göz dikenler benim gencim olamaz. Türkiye'nin vatanına göz diken Türk milleti olamaz" diyen baba Sönmez, "Madem savaş var ben dağı taşı yakarım. Oğlumun silahını verin bana, ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. Ben Kürdüm, Vanlı'yım, Erciş'tenim" diye konuştu.
Anne Günay Sönmez'in bu sırada, "Biz Kürt değiliz, Kafkas Türkmeniyiz" sözleri üzerine baba Sönmez, "Doğudaki herkese Kürt diyorlar. Benim her tarafımda ay yıldızlı bayrağım dalgalanıyor" diye konuştu.
Baba Sönmez, oğlunun kendilerine ev almayı düşündüğünü ifade ederek, "Bize ev aldıktan sonra evleneceğini söylüyordu. Başarıyla askerliğini yapmış. Akşam bana telefon açtı, 'bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım, göndereyim' dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi" dedi.
Anne Sönmez de oğlu ile son olarak akşam 10 gibi konuştuğunu anlatarak, "Kurban olayım oğluma... Nasıl kıydılar yavruma..." şeklinde ağıt yaktı.
Kardeşi Yusuf Sönmez ise son olarak dün akşam konuştuklarını kaydederek, "Telefonla mutlu olduğunu söylüyordu. Bizimle şakalaştı. Kardeşimin hayali hep asker olmaktı. Bu nedenle askerliğini bitirir bitirmez uzmanlık sınavına girip kazandı" diye konuştu.
Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Hakkari'de askerliğini yaptıktan sonra 2.5 yıl önce sınava girip uzman çavuş olduğu, son olarak 6 ay Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki görevinden sonra geçici görevle gittiği Şırnak'ta 6 aydan bu yana görev yaptığı, buradaki görevini aralık ayında tamamlayacağı öğrenildi.
Bu arada ailenin 1993 yılında Van'ın Erciş ilçesinden Antalya'ya gelerek yerleştikleri belirtildi.
Bekar olduğu öğrenilen Şehit Uzman Çavuş Sönmez'in cenazesinin, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir