1 milyon kişi için istihdam yaratmayı hedefliyoruz
Küçük, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile 5 yılda 1 milyon istihdam yaratılmasının hedeflendiğini bildirdi.
İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile 5 yılda 1 milyon istihdam yaratılmasının hedeflendiğini bildirdi.
Dinçer: İstihdam yaratmaya sistematik bir bakış getiriyor
Hisarcıklıoğlu: Bundan daha büyük proje olamaz
Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, işsizliğin, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de, en önemli ekonomik ve sosyal sorunların başında geldiğini söyledi.
Özellikle eğitimli genç işsizliğinin Türkiye'de oldukça yüksek oranlarda olduğuna işaret eden Küçük, "Hal böyle iken, diğer tarafta, sanayicilerimiz,kalifiye eleman temini konusunda büyük sıkıntı içinde. Bu çarpıcı durum, bize, eğitim sistemimizin yetiştirdiği işgücü ile sanayimizin talep ettiği işgücü arasında kopukluk olduğunu söylemekte" dedi.
Bu kopukluğu gidermenin, eğitim-istihdam köprüsünü kurmanın yolunun, mesleki ve teknik eğitimi geliştirmekten geçtiğini vurgulayan Küçük, bu çerçevede, mesleki ve teknik eğitimin, uzun zamandır, İSO'nun gündemindeki en önemli başlıklardan birini oluşturduğunu söyledi.
Hem mesleki eğitimin yaygınlaşması ve kalitesinin artması, ve hem de eğitim istihdam köprüsünün sağlam bir şekilde kurulmasına yönelik çalışmaların, son dönemde önemli ölçüde arttığına dikkati çeken Küçük, bu gelişmelerden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Tanıl Küçük, şunları kaydetti:
"Nitekim, 2011-2013 yıllarını kapsayan orta vadeli programda da, işgücü talebi ve eğitim arasındaki bağlantının güçlendirilmesi, aktif işgücü politikalarının yaygınlaşması ve işgücü piyasasının esnekleştirilmesi, istihdamı artırmaya yönelik, üç temel politika alanı olarak öngörülmüştür. İhtiyaca cevap veren ve iyi işleyen, bir mesleki ve teknik eğitim sistemi, kuşkusuz ki, ancak, ilgili tüm tarafların, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve ailelerin, işbirliği ve iletişim içinde beraberce çalışması ile oluşturulabilir. Eğitim-istihdam köprüsünün güçlendirilmesi de, yine ancak, böylesi bir işbirliği ortamında, hedef grupların beceri ihtiyaçlarının iyi tespit edilmesinden geçmektedir."