'THY, Czech Airlines ile ilgileniyor'

Çek basını, THY'nin, Prag havalimanını Avrupa'da bir merkez yapabilmek için destek olacak bir yatırımcı arayan Czech Airlines ile ilgilendiğini yazdı. THY ise alınmış bir Yönetim Kurulu kararı olmadığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları'nın Czech Airlines ile ilgilendiği öne sürüldü.

Çek basınında yer alan bir haberde, THY dışında Etihad, Qatar Airways ve Emirates'in de şirketle ilgilendiği belirtilirken, Czech Airlines'ın Prag havalimanını Avrupa'da bir merkez yapabilmek için destek olacak bir yatırımcı aradığına dikkat çekildi.

Haberde anlaşmanın yılın ikinci yarısında yapılabileceği ifade edildi.

THY: Alınmış bir Yönetim Kurulu kararı yok

Bu arada Türk Hava Yolları, Çek Hava Yolları ile ortaklık yönünde şu anda alınmış bir Yönetim Kurulu kararı bulunmadığını bildirdi.

THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında bazı yayın kuruluşlarında, Ortaklığın Çek Hava Yolları ile ilgilendiğine ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Çek Hava Yolları ile ortaklık yönünde şu anda alınmış bir Yönetim Kurulu kararımız bulunmamakla birlikte, daha önce de açıklandığı gibi, Ortaklığımızın büyüme stratejisi çerçevesinde, oluşabilecek fırsatları değerlendirmeye açık olduğunu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir