'Oxford vardı da biz mi okumadık' dönemi bitti

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, "Artık Oxford 3G'nin olduğu her yerde. Fatih Projesi'ni Turkcell grubu olarak sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, artık, 'Oxford vardı da biz mi okumadık' döneminin bittiğini belirterek "Çünkü Oxford 3G'nin olduğu her yerde. Fatih Projesi'nde dağıtılacak tabletlerin teknoloji dalgasının gerisinde kalıp kısa ömürlü olmaması için, tüm platformlardan internet erişimi olması bence bir gereklilik" dedi.

Kocabaş, yaptığı açıklamada, Fatih Projesi gibi kapsamlı bir projede, sınıf içerisinde akıllı tahta ve tablet cihazlar arasındaki iletişimin sağlanabilmesi için iyi bir erişim alt yapısı ile ilgili donanımım gerekliliğine işaret etti.

Cihazların 3G uyumlu olmasının da aynı şekilde önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kocabaş, çağın mobil internet teknolojileri ile şekillenmeye başladığı bugünlerde, öğrencilerin bilgiye, internete her yerden ulaşmalarının gerekliliğini anlattı.

Dünyanın en önemli teknoloji üniversitelerinden MIT dahil, birçok önemli eğitim kuruluşunun tüm müfredatına artık internetten ulaşmanın mümkün olduğunu anımsatan Kocabaş, şunları kaydetti:

"Artık, 'Oxford vardı da biz mi okumadık' dönemi bitti. Çünkü Oxford 3G'nin olduğu her yerde. Fatih Projesi'nde dağıtılacak tabletlerin teknoloji dalgasının gerisinde kalıp kısa ömürlü olmaması için, tüm platformlardan internet erişimi olması bence bir gereklilik. Tabletlerden sadece kablolu erişim olması doğru bir uygulama değil, öğrencilerin mobil internet ile her yerde bilgiye erişmesi gerekiyor. Okula devamsızlık durumunda derslere katılabilmek, serviste, yolda dersleri takip edebilmek, her yerden her zaman elektronik kitap içeriklerine ulaşabilme özgürlüğü gibi pek çok avantaj 3G sayesinde mümkün. Örneğin, 3G sayesinde, cihazlar uzaktan takip edilebilmekte, öğrencinin yer ve konum bilgisi her an velisine iletilebilmekte. Bir de internet güvenliği konusu var. Her türlü içeriğe erişmek yerine doğru içeriğe kontrollü şekilde ulaşmak için, Turkcell Teknoloji'deki mühendis arkadaşlarımızla birlikte, tabletler üzerinden içeriğe erişimi, kontrol ve takibi yetkilendirme sistemi ile yönetmek için gerekli alt yapıyı geliştiriyoruz."

Dijital dönüşüm yolunda herkesin gelişimine katkıda bulunacak başka açılımlar ve yeni projeler için hazırlık içerisinde olduklarını söyleyen Kocabaş, Fatih Projesi'nin de bu yolda atılan en önemli adımlardan biri olduğunun altını çizdi.

Türkiye'de ve dünyada teknolojinin yeni imkanlar ve fırsat eşitliği sağladığına dikkati çekerek, "Bu nedenle ülkemizin en önemli zenginliği olan gençlerimizin eğitiminde büyük bir atılım olarak gördüğümüz Fatih projesini Turkcell grubu olarak sonuna kadar destekliyoruz ve bu konuda elimizden gelen katkıyı sağlamak konusunda istekliyiz, heyecanlıyız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir