'Hedef, Avrupanın üçüncü büyük ekonomisine sahip olmak'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, katıldığı AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreninde, hedefin Avrupa'nın üçüncü en büyük ekonomisine sahip olmanın olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Hedef büyük, hedef 2023 Türkiyesi. 2023 Türkiyesi'nde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmak, her anlamda. 2023 Türkiyesi'nde Avrupa'nın üçüncü en büyük ekonomisine sahip olmak" dedi. 

Zeybekci, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, İstanbul'dan Kütahya'ya gittiğini hatırlatarak, öğrenciliği döneminde belki bin defa bu yollardan gidip geldiğini, zamanında o yollarda kazalara şahit olduğunu, yolun ne kadar çetin olduğunu bildiğini dile getirdi. Zeybekci, şimdi Almanya'daki, İsviçre'deki, Fransa'daki, İngiltere'deki yollar nasılsa İstanbul'dan Kütahya'ya kadar da öyle olduğunu diğer yandan Avrupa'daki yolların eskidiğini, yaşlandığını kaydetti. 

Bu ülkenin vatandaşları olmaktan, bu ülkenin Ekonomi Bakanı olmaktan gurur duyduğu şeylerle karşılaştığını dile getiren Zeybekci, "Hızlı tren, biliyorsunuz o coğrafyada arka arkaya dereler, dağlar. Allah'a şükür her dağın göbeğinden delinmiş, geçilmiş, biz ülkemizle gurur duyuyoruz. Biz Başbakanımızla gurur duyuyoruz, biz hükümetimizle gurur duyuyoruz, hizmetlerimizle gurur guyuyoruz, her yerde. Her yere gittiğimizde AK Partili olmaktan hep gurur duyuyoruz, başımız dik" dedi.  

Başbakanın 2002 yılının yaz aylarında İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde, Başbakan olmadan, hükümet kurmadan önce Türkiye'de ilk duble yolu Aydın-Denizli arasında açacağını söylediğini, sözünü tuttuğunu vurgulayan Zeybekci, başkalarının Denizli'nin içinden geçen yolu 20 yılda tamamlayamadığını, kendilerinin Aydın-Denizli yolunu 7-8 ayda tamamladığını ifade etti.  

Denizli-İzmir arasında hızlı trenin proje ihalesinin yapıldığını, yapımına da en kısa sürede şahit olacaklarını söyleyen Zeybekci, Denizli'de hizmet destanları yazdıklarını, verdikleri sözü fazlasıyla yerine getirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu şehirde, Denizli'de başı en dik, alnı ak, bu şehrin sokaklarında gerine gerine dolaşacak tek bir siyasi parti mensupları var, onlar da AK Partililerdir. Bizden başka hiç kimse bu şehirde başı dik dolaşamaz, alnı ak dolaşamaz. Hiç kimse bu şehirde hizmetlerini anlatamaz. Hizmete devam inşallah, durmak yok hizmete devam. Durmak yok 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılına koşmaya devam inşallah. Bu seçim dönemi, bizim en şanslı seçim dönemimiz. 2004'te belediye başkanlığı ile yola çıktığımızda projelerimizi anlattık. Denizli'nin bunları hayal etmesi mümkün değildi, Denizli'nin parkları, spor salonlarını, şu anki altyapıyı ve üst yapıyı, doğal gazı hayal etmesi mümkün değildi. Büyükşehirle birlikte bu hizmetlerin aynısını ilçelere, köylere de yapacağız." 

Yapılan hizmetlerin yetmeyeceğini vurgulayan Zeybekci, "Hedef büyük, hedef 2023 Türkiyesi. 2023 Türkiyesi'nde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmak, her anlamda. 2023 Türkiyesi'nde Avrupa'nın üçüncü en büyük ekonomisine sahip olmak. Şu anda Allah'a şükürler olsun birçok kurumumuz, Türk Hava Yolları gibi, inşaat sektörümüz gibi, ihracatımız gibi, sağlık sektörü gibi zaten dünyanın ilk üçüne girdik. Ama inşallah bundan sonra daha farklı gideceğiz" diye konuştu. 

Denizli'de yerel seçimde AK Parti'nin hedefinin 20'de 20 olduğunu vurgulayan Zeybekci, "30 Mart akşamı, Delikliçınar Meydanı'nda, Guinness heyetini çağırıp hep beraber zeybek oyunu oynayacağız. Sabaha kadar ilçelerde zeybek oynayacağız" dedi. 

Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Başkanı Avni Örki ile AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra merkezi gezen Zeybekci, belediye başkan adayları ve partililerle görüştü. 

Açılışın ardından Zeybekci ve protokol üyeleri merkezi gezerken, yakındaki bir apartmanın penceresinden bir kadın bir süre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi ve Türk bayrağı salladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir