'Çiftçi traktörüyle tatile mi gidecek'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,mazot konusundaki vaatlerine yapılan eleştiriye, " Ucuz mazot verince çiftçi traktörüyle tatile mi gidecek?" diye cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mazot konusundaki vaatlerine yapılan eleştiriye cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, " Bu ülkenin ekecek, bu insanı kazanacak. Üretcek ki Türkiye güçlü olsun. Mazot, tohum gübre, elektrik fiyatları arttı. Köylüler isyan ediyor. Ben bunları dile getirmeyecek miyim? Dünyadaki bütün ülkelerde tarım devlet tarafından korunur ve teşvik edilir.Tarım Kanunu’nun 21. Maddesine göre çiftçinin hükümetten 44 milyar lira alacağı var." dedi. 

Kılıçdaroğlu mazot vaatlerine yöneltilen eleştirilere şöyle karşılık verdi:

"Türkiye, mazot konusunda dünya lideri. En pahalı mazot Türkiye’de.Dedim ki mazotu 1.5 lira yapacağım. Sözüm söz, 1.5 lira yapacağım. Sen pırlantadan ÖTV’yi kaldırdın, ben de mazottan kaldıracağım. Sen onlardan yanasın, ben halktan yanayım. Çiftçi kayıt defteri var. Ucuz mazot verince çiftçi traktörüyle tatile mi gidecek?"

Bu konularda ilginizi çekebilir