'Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa...'

Maden faciasıyla ilgili her türlü soruşturmanın titizlikle devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa artık bizde kurallarımızı tekrar gözden geçirmeliyiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - 282 kişinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden ocağına giden ve faciadan yaralı kurtulanları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, olay yerinde değerlendirmelerde bulundu. "Bu acı hepimizin acısıdır, çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız." diyen Gül, yaraları sarmak için dayanışma çağrısında bulundu.

"Soruşturma titizlikle devam edecek"

"Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa artık, biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız." ifadelerini kullanan Gül, olayla ilgili hem idari hem de diğer her türlü soruşturmanın başladığını ve titizlikle devam edeceğini vurguladı.

Gül, şöyle konuştu:

Şüphesiz ki bu acılar yaşanmaması gerekir. Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa artık, biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız. Bu doğrultuda Devlet denetleme kurulu olarak tavsiyelerimiz var. Bu düzenlemelere ışık tutacaktır. Şüphesiz ki bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsi yapılacaktır.

soma_gul.jpg

"Devlet, ailelere yardım için ne gerekiyorsa yapacak"

Biraz önce verilen bilgilerde gördüm ki, hem idari hem diğer soruşturmalar başlamış, titizlikle devam edecektir. Buralardan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamak için de ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz hükümetimiz bu acıları bir nebze de olsa buna merhem olmak için, ailelere yardım için ne gerekiyorsa bunu yapacaktır. Milletimizin başı sağ olsun.

Gül, ilk olarak yaralı işçileri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma'nın Eynez mevkisindeki kömür madeninde yaşanan facia sonrası Çin ziyaretini iptal etti ve bugün beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye'yi yasa boğan kazanın yaşandığı yere gitti. Akhisar Devlet Hastanesi'nde kazadan yaralı kurtulan işçileri ziyaret eden Gül, devletin tüm imkanlarının Soma için seferber edileceği mesajını verdi.

Gül, hastane çıkışında bazı vatandaşlar tarafından protesto edildi. 

Maden ocağında inceleme yaptı

Daha sonra maden faciasının yaşandığı Soma'yı ziyaret eden Gül, yetkililerden bilgi aldı. Maden ocağındaki incelemelerin ardından kriz merkezine geçti ve vatandaşların taleplerini dinledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir