TEB, Küresel Para Haftası'nı öğrencilerle kutlayacak
Banka, 2008 yılından bu yana finansal okuryazarlığı teşvik etmek amacıyla Dünya Ekonomi Forumu tarafından organize edilen Küresel Para Haftası'nı, bu yıl öğrencilerle kutlayacak.
Türk Ekonomi Bankası (TEB), 9-17 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Küresel Para Haftası kapsamında, tüm şubelerinde çocukları ağırlayacak.
TEB açıklamasına göre; Banka, 2008 yılından bu yana finansal okuryazarlığı teşvik etmek amacıyla Dünya Ekonomi Forumu tarafından organize edilen Küresel Para Haftası'nı, bu yıl öğrencilerle kutlayacak.
Toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmek ve tasarruf bilincini artırmak amacıyla hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi'yle bugüne kadar 162 binden fazla kişiye, TEB Çocuk ile de 850 bin çocuğa ulaşan TEB, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Tüm dünyada bankalar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının okullarda çocuklara ekonomi hakkında eğitim verdiği haftada TEB, 11 Mart'ta ülke genelindeki tüm şubelerinde özellikle çocukların katılımıyla TEB Aile Akademisi eğitimleri verecek.
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, banka olarak "Sorumlu Bankacılık" anlayışı doğrultusunda ülke genelinde toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmeye ve tasarruf bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Bu kapsamda, iki yıl önce "Ekonomi ailede başlar" düşüncesiyle TEB Aile Akademisi'ni hayata geçirdiklerini anımsatan Mendi, Türkiye'nin dört bir yanında düzenledikleri ücretsiz eğitimlerle bugüne kadar 162 binden fazla kişiyi finansal okuryazar yaptıklarını kaydetti.
Mendi, eğitimlerde ev ekonomisi ve finansal konuların basit ve anlaşılır bir dille anlatılırken, çocuklar için özelleştirilen eğitimlerde ise para kavramı, bütçe planlama ve harçlık yönetimi gibi konularda bilgi verildiğini belirterek, şunları ifade etti:
"Dünya genelinde finansal okuryazarlığın geliştirilmesi yönünde önemli bir sosyal sorumluluk hareketi Küresel Para Haftası'nda etkinlikler düzenlemeyi, sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Erken yaşta finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesi ve kamuoyunda bu konuda farkındalık oluşması çok önemli. Bu kapsamda, 11 Mart'ta ülke genelindeki tüm şubelerinde özellikle çocuklara yönelik Aile Akademisi eğitimi vereceğiz. Hafta boyunca da çeşitli etkinliklerle öğrencilerle buluşmaya devam edeceğiz.
TEB olarak, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve UNICEF işbirliğiyle Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim projesini hayata geçirmiştik. 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi itibarıyla finansal okuryazarlığın Türkiye'de müfredata girdiği bu projeyle, 6-14 yaş aralığındaki 11 milyon çocuğa sanat dersleri aracılığıyla ulaşılarak finansal okuryazar bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor."
Mendi, bütçesini sağlıklı yönetebilen, parasını doğru harcayarak birikim yapabilen nesiller yetişmesine katkıda bulunmak için yıl boyunca okullarda çocuklara yönelik etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek, "Çocuklara bütçe planlama, harçlık yönetimi ve tasarruf konularında bilgi veriyoruz. Sınıf içi eğitimlerin yanı sıra 'www.tebcocuk.com' üzerinden sunduğumuz TEB Çocuk'la da eğlenceli eğitim modülleri ve oyunlarla ekonomiyle ilgili terimleri öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu sayede bugüne kadar 850 binden fazla çocuğa ulaştık" değerlendirmelerini yaptı.
Sanat yoluyla öğrenilen bilgilerin daha kalıcı olduğundan yola çıkarak geçen yıl TEB Çocuk Tiyatrosu'nu kurduklarını hatırlatan Mendi, tiyatronun Mayıs 2014'ten beri sahnelenen ilk oyunu Rüzgar'ın Kumbarası'nın bugüne kadar 15 bin çocuk tarafından ücretsiz izlediğini, söz konusu oyunun Küresel Para Haftası etkinlikleri kapsamında Uniq İstanbul'da ücretsiz sahneleneceğini bildirdi.