Küresel piyasalar pozitif seyri sürdürüyor

Küresel piyasalar, pozitif görünümünü korurken bugün Avrupa Merkez Bankası faiz kararı takip edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları ABD'den açıklanan sağlam bilanço rakamları ve petrol fiyatlarının 15 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretmesi üzerine yükselirken, üçüncü ve son ABD başkanlık münazarası yerel saatle sabaha doğru son buldu.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Japon Nikkei endeksi yüzde 1 artış gerçekleştirdi.

Çin'de CSI 300 erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek yüzde 0.1 düşerken, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Hillary Clinton arasında gerçekleştirilen üçüncü ve son başkanlık münazarasında Trump kendi aleyhinde giden atmosferi değiştirerek ivme kazanmaya çalıştı.

IG baş stratejisti Chris Weston, "ABD başkanlık seçimleri tarihinde iki aday arasında daha önce hiç bu kadar açık ara fark olmamıştı; en az iki iyi bilinen site Clinton'a yüzde 85-90 kazanma şansı veriyor" dedi.

Münazaradan sonra Meksika pesosu değer kazanırken, Trump'ın Meksika'ya yönelik sert duruşunun komşu iki ülke arasında sorun çıkaracağı beklentilerinden dolayı bu yükseliş piyasalarda Trump'ın kazanmasına daha düşük şans verildiği yönünde yorumlandı.

ABD'de ise Wall Street dün petrol fiyatlarından bulduğu destekle beraber üst üste ikinci gün kazançla kapandı.

Avrupa tarafında bugün açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı öncesinde pay piyasalarında sınırlı da olsa yükselişler görülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir